Ασφάλεια: έχει εκκαθαριστεί ένας παράνομος οικισμός στο Sant’ermete

Ασφάλεια: έχει εκκαθαριστεί ένας παράνομος οικισμός στο Sant’ermete

Η Δημοτική Αστυνομία εκκαθάρισε σήμερα το πρωί, Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου, έναν καταχρηστικό οικισμό κάτω από το flyover του Fi-Pi-Li στη Via Emilia, Περιοχή Sant’ermete. Ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια ελέγχου της επιχειρησιακής μονάδας που ασχολείται με την εγκατάλειψη των αποβλήτων του Γραφείου Περιβάλλοντος, η Δημοτική Αστυνομία παρενέβη στην εξεύρεση κλινών και επίπλων που χρησιμοποιούνται από δύο άτομα με ξένη υπηκοότητα. Αρχικά αποτελούμενο από μια μικρή ημι-κρυμμένη καλύβα, τις τελευταίες εβδομάδες είχε μεγαλώσει σε μέγεθος και πολλά αντικείμενα είχαν ξεπηδήσει.

“Αυτοί οι τύποι οικισμών δεν αποτελούν λύση για κανέναν – δήλωσε ο σύμβουλος περιβάλλοντος Filippo Bedini – και η διοίκησή μας δεν τους επιτρέπει. Οι κοινωνικές πολιτικές προσφέρουν επίσης λύσεις για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στέγασης και οι ιταλικοί νόμοι προστατεύουν πολύ ακόμη και εκείνους που μόλις έφτασαν στην Ιταλία, ακόμη και με παράνομο τρόπο. Επομένως, οι παράγκες κάτω από τις γέφυρες δεν μπορούν καν να θεωρηθούν “η μόνη εναλλακτική λύση”. Δεν αποτελούν εναλλακτική λύση. Θα προχωρήσουμε στον καθαρισμό της περιοχής και θα προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε την πρόσβαση σε αυτήν; δυστυχώς, τα απόβλητα είναι σε μεγάλες ποσότητες, Όλα ή σχεδόν αδιαφοροποίητα, οπότε το κόστος θα είναι τεράστιο”.

Ο σύμβουλος ασφάλειας Giovanna Bonanno ήταν παρών κατά τη στιγμή της έξωσης: “η δέσμευσή μας να επιστρέψουμε και να εγγυηθούμε την ευπρέπεια και την ασφάλεια στην πόλη συνεχίζεται, αντιμετωπίζοντας όλα τα φαινόμενα παρανομίας. Η έξωση αυτών των παράνομων στρατοπέδων είναι απαραίτητη όχι μόνο για την εξασφάλιση της ευπρέπειας αλλά και για την πρόληψη προβλημάτων υγιεινής-υγιεινής για ολόκληρη την περιοχή και για την προστασία εκείνων που ζουν εκεί σε απαράδεκτες συνθήκες και επικίνδυνες για τη δική τους ασφάλεια. Ευχαριστώ τους αξιωματικούς της Δημοτικής Αστυνομίας, τον υποδιοικητή Τραμοντάνα και το προσωπικό του Γραφείου Περιβάλλοντος για τις έγκαιρες παρεμβάσεις”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *