Η διαστημική εταιρεία SpaceX σταματά την κατασκευή του space capsule Crew Dragon. όλη η προσοχή πηγαίνει στο Starship

Η διαστημική εταιρεία SpaceX σταματά την κατασκευή του space capsule Crew Dragon. όλη η προσοχή πηγαίνει στο Starship

Η αμερικανική διαστημική εταιρεία SpaceX τερμάτισε την παραγωγή νέων αντιγράφων της διαστημικής κάψουλας Crew Dragon. Η εταιρεία εστιάζει επί του παρόντος τους πόρους της στην ανάπτυξη του Starship, του νέου διαστημικού σκάφους που το SpaceX σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει για να μεταφέρει αστροναύτες στη Σελήνη και στη συνέχεια στον πλανήτη Άρη. Gwynne Shotwell, πρόεδρος της SpaceX.

“Το ντεμπούτο του Starship έπρεπε να αναβληθεί για αρκετούς μήνες λόγω ορισμένων προβλημάτων στην ανάπτυξη του κινητήρα και μιας σειράς τροποποιήσεων που επέβαλαν οι αρχές”, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

“Υπάρχουν επίσης ορισμένες νέες προκλήσεις στην επιφάνεια. Μετά από όλα, η εταιρεία πρέπει να μάθει να διατηρεί ένα στόλο και να επιλύει γρήγορα απροσδόκητα προβλήματα χωρίς να θέτει σε κίνδυνο το τρέχον χρονοδιάγραμμα προγραμματισμένων εκτοξεύσεων.”

Διαχείριση στόλου
“Αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε για την τελευταία κάψουλα του Crew Dragon”, τόνισε ο Gwynne Shotwell, πρόεδρος του SpaceX. “Εάν υπάρχει ανάγκη για επιπλέον αντίγραφα στο μέλλον, η παραγωγή μπορεί πάντα να επαναληφθεί. Ωστόσο, η διαχείριση του στόλου γίνεται ένα κρίσιμο καθήκον.”

“Το επιχειρηματικό μοντέλο του SpaceX υποστηρίζεται από επαναχρησιμοποιήσιμα διαστημόπλοια”, τονίζει το Reuters. “Ήταν επομένως αναπόφευκτο ότι η εταιρεία θα σταματούσε την παραγωγή του Crew Dragon κάποια στιγμή. Ωστόσο, δεν ήταν σαφές πότε θα κατεδαφιστεί η κατασκευή.”

Ο δράκος του πληρώματος έχει πραγματοποιήσει πέντε διαστημικές αποστολές από την αρχή αυτής της δεκαετίας. Η κάψουλα έγινε ο κύριος συνεργάτης της NASA για να πετάξει αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) και να τους φέρει πίσω στη Γη.

Τουαλέτα
Μετά από κάθε πτήση, οι κάψουλες λαμβάνουν μια εις βάθος επιθεώρηση των φυτών του SpaceX στη Φλόριντα. “Ανακαλύπτονται τακτικά προβλήματα που απαιτούν παρέμβαση”, λέει ο Garrett Reisman, πρώην αστροναύτης που δραστηριοποιείται τώρα στο SpaceX ως σύμβουλος ανθρώπινων διαστημικών πτήσεων.

“Το SpaceX έχει γίνει πολύ καλό στην ταχεία αναγνώριση και επίλυση προβλημάτων”, υποστηρίζει ο Reisman, αναφερόμενος σε έρευνα πέρυσι κατά την οποία ανακαλύφθηκε διαρροή στο σύστημα τουαλέτας ενός δράκου πληρώματος που είχε πραγματοποιήσει δύο αποστολές.

Το SpaceX έχει λάβει περίπου 3, 5 δισεκατομμύρια δολάρια από τη Nasa για να αναπτύξει το Crew Dragon και να εκτελέσει έξι πτήσεις προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Τρεις ακόμη αποστολές προστέθηκαν στη συνέχεια στο ημερολόγιο για να βοηθήσουν τα διαστημικά ταξίδια των ΗΠΑ να αντιμετωπίσουν τις καθυστερήσεις στην ανάπτυξη του Starliner, μια διαστημική κάψουλα που κατασκευάζεται από την Boeing.

Τέσσερις ακόμη αποστολές προγραμματίζονται για το Crew Dragon για λογαριασμό της Αμερικανικής Διαστημικής εταιρείας Axiom Space. Με αυτόν τον τρόπο, το πλήρωμα θα μεταφερθεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για να πραγματοποιήσει μια σειρά επιστημονικών μελετών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *