Η Meta ψήφισε τη χειρότερη εταιρεία της χρονιάς

Η Meta ψήφισε τη χειρότερη εταιρεία της χρονιάς

Παρά την αλλαγή ονόματος και τα φιλόδοξα σχέδια, το 2021 ήταν μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά για το Meta, το νέο όνομα της μητρικής εταιρείας πάνω από το Facebook. Η εταιρεία μαστίζεται από σκάνδαλα, τα οποία οδήγησαν σε έρευνες των αμερικανικών αρχών.

Ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας για να γίνει απολογισμός του επιχειρηματικού κόσμου. Ως εκ τούτου, η Yahoo Finance δημιούργησε μια επισκόπηση της καλύτερης και χειρότερης Εταιρείας του έτους, με βάση τις επιδόσεις και τα επιτεύγματα της αγοράς. Παρά την υγεία και την οικονομική κατάσταση, το 2021 ήταν ένα ιδιαίτερα καλό έτος για τη Microsoft. Η αγοραία αξία της εταιρείας έχει φτάσει τα 2 τρισεκατομμύρια προσαύξηση. Η τιμή των μετοχών αυξήθηκε κατά 53% από την αρχή του έτους. Το Meta είναι ο ύπνος των GAFAM.

Μια δύσκολη χρονιά για το Meta
Στην περίπτωση αυτή, η μητρική εταιρεία του Facebook οφείλει τον τίτλο της “χειρότερης Εταιρείας της χρονιάς” σε έρευνα της Yahoo Finance. Η εταιρεία μέσων ενημέρωσης ρώτησε 1.541 άτομα ποια εταιρεία τους ενοχλούσε περισσότερο φέτος και η Meta ονομάστηκε περισσότερο. Πρέπει να ειπωθεί ότι η εταιρεία του Mark Zuckerberg αποτέλεσε αντικείμενο πολλών σκανδάλων το 2021. Εκτός από τις έρευνες κατά της εμπιστοσύνης – οι οποίες σχεδόν γίνονται συνήθεια-η Meta έχει επικριθεί ειδικά μετά τις αποκαλύψεις του Bell-whistleblower Frances Haugen:

Το Facebook Instagram γνωρίζει από εσωτερικά έγγραφα ότι εδώ και χρόνια το Instagram θα μπορούσε να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία των νέων χρηστών. Αυτές οι facebook αποκαλύψεις οδήγησαν σε έρευνα των αμερικανικών αρχών, στην οποία το Facebook δέχεται επίσης πιέσεις για να υποστηρίξει την ανάπτυξη ενός kinderversie στο Instagram για να το σταματήσει.
Το Facebook βάζει το δικό του Κέρδος πάνω από την ευημερία των χρηστών του. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι αλγόριθμοι προσπαθούν κυρίως να προωθήσουν περιεχόμενο με υψηλό δυναμικό απόκρισης, ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για δημοσιεύσεις που μεταφέρουν ένα μήνυμα φόβου ή μίσους.
Αμερικανοί πολιτικοί παραπονέθηκαν ότι το Facebook πνίγει τη φωνή τους. Για παράδειγμα, η απόφαση του Facebook να εμποδίσει το προφίλ του Donald Trump μετά τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου.
Για μερικούς, το Facebook έχει διαδραματίσει ρόλο στην άνοδο του εξτρεμισμού και της εθνοτικής βίας.
Και, όπως πάντα, η Meta επικρίθηκε για την έλλειψη αποτελεσματικών μέτρων για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης. Τα ψεύτικα νέα σχετικά με τον κοροναϊό ήταν ευρέως διαδεδομένα στην πλατφόρμα.
Παρά τα παράπονα αυτά, η Meta εξακολουθεί να είναι σε θέση να βελτιωθεί, σύμφωνα με το ένα τρίτο των συμμετεχόντων στην έρευνα. Η εταιρεία του Mark Zuckerberg πρέπει στη συνέχεια να παραδεχτεί τα λάθη του, να ζητήσει συγγνώμη και να κάνει μια σημαντική δωρεά στα ιδρύματα. Αλλά για άλλους αυτό δεν θα είναι αρκετό, όπως η πρόσφατη αλλαγή ονόματος.

Θυμηθείτε ότι το Yahoo Finance ονόμασε Microsoft Company of the Year για πολλούς καλούς λόγους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *