Ο παγκόσμιος τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας χρειάζεται περισσότερο από 20% περισσότερο νικέλιο φέτος

Ο παγκόσμιος τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας χρειάζεται περισσότερο από 20% περισσότερο νικέλιο φέτος

Η Sumitomo Metal προμηθεύει τα υλικά καθόδου για τις μπαταρίες ιόντων λιθίου της ιαπωνικής εταιρείας Panasonic που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla.

Βιώσιμη κινητικότητα
Η εταιρεία αναμένει να παραδώσει περισσότερους από 410.000 τόνους νικελίου σε πελάτες παγκοσμίως φέτος. Πέρυσι, ελήφθη όγκος σχεδόν 330.000 τόνων. Το νικέλιο χρησιμοποιείται κυρίως στην παραγωγή ανοξείδωτου χάλυβα, αλλά είναι επίσης ένα βασικό συστατικό των μπαταριών ιόντων λιθίου που οδηγούν ηλεκτρικά οχήματα.

“Στο πλαίσιο της μετάβασης στη βιώσιμη κινητικότητα, η ζήτηση για ηλεκτρική κίνηση θα αυξηθεί απότομα τα επόμενα χρόνια”, σημειώνει η έκθεση. “Ως αποτέλεσμα, η ζήτηση για λίθιο στον παγκόσμιο τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας θα παρουσιάσει επίσης μεγάλη αύξηση.”

“Η ζήτηση νικελίου για χρήση σε ηλεκτρικά οχήματα αυξάνεται πολύ πιο γρήγορα από ό, τι περιμέναμε πριν από ένα χρόνο”, σημειώνει ο Yusuke Niwa, διευθυντής πρώτων υλών στο Sumitomo Metal. “Ωστόσο, οι υψηλότερες τιμές νικελίου θα μπορούσαν να διαβρώσουν τη ζήτηση μακροπρόθεσμα.”

“Εξάλλου, η αντιπαράθεση με μια ακριβότερη πρώτη ύλη θα ωθήσει τους προγραμματιστές μπαταριών να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις, στις οποίες θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί λιγότερο νικέλιο. Θα υπάρξουν επίσης προσπάθειες για την ανάπτυξη μπαταριών που δεν απαιτούν πλέον νικέλιο.”

Ινδονησία
Η Sumitomo Metal προέβλεψε περαιτέρω ότι το έλλειμμα στην παγκόσμια αγορά νικελίου θα συρρικνωθεί σε 68.000 τόνους φέτος. Πέρυσι υπήρξε έλλειψη 135.000 τόνων. “Η βελτίωση της κατάστασης οφείλεται στην παραγωγή ακατέργαστου μεταλλεύματος νικελίου στην Ινδονησία, όπου προβλέπεται παραγωγή άνω του 1 εκατομμυρίου τόνων για το επόμενο έτος”, αναφέρει.

Εξετάζοντας τη ζήτηση νικελίου σε όλους τους τομείς, η Sumitomo Metal αναμένει ότι η ζήτηση θα υπερβεί τα 2, 99 εκατομμύρια τόνους φέτος. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 8, 4% σε σχέση με πέρυσι.

Η παγκόσμια προσφορά των παραγωγών θα αυξηθεί κατά 11, 4% σε 2, 93 εκατομμύρια τόνους ταυτόχρονα, σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *