Το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να επισκευάσει περισσότερες από 3.200 γέφυρες

Το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να επισκευάσει περισσότερες από 3.200 γέφυρες

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ένας μεγάλος αριθμός γεφυρών χρειάζονται ενδελεχή επισκευή ή ανακαίνιση. Πολλές δομές έχουν πλέον γίνει τόσο ανασφαλείς ώστε έπρεπε να κλείσουν για την κυκλοφορία αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα σημαντικά προβλήματα κυκλοφορίας. Αυτό είναι σύμφωνα με μια έκθεση του ιδρύματος RAC, βασισμένη σε αναλύσεις 196 τοπικών αρχών στην Αγγλία, τη Σκωτία και την Ουαλία.

Διαπιστώθηκε ότι περισσότερες από 3.200 γέφυρες χρειάζονται τώρα ανακαίνιση ή πλήρη ανακαίνιση. Το συνδυασμένο κόστος αυτών των εργασιών θα ανερχόταν σε περίπου 1, 2 δισ.

Ξενοδοχεία Κοντά Σε: Hammersmith Bridge
“Περισσότερες από εκατό γέφυρες που πρέπει να διατηρηθούν από τις τοπικές αρχές κηρύχθηκαν ακατάλληλες για βαριές μεταφορές πέρυσι”, επισημαίνουν οι ερευνητές. “Δεκαεπτά κατασκευές έχουν αποτύχει εντελώς, ενώ τριάντα επτά άλλα έργα τέχνης έπρεπε να κλείσουν εν μέρει.”

“Αναφέρθηκαν συνολικά 3.211 τοποθεσίες με προβλήματα, αλλά οι τοπικές αρχές καθιστούν σαφές ότι τα επόμενα πέντε χρόνια, λόγω έλλειψης κεφαλαίων, θα μπορέσουν να αποκατασταθούν μόνο μερικές εκατοντάδες δομές.”

“Ένα ευρύ φάσμα έργων τέχνης μπορεί να βρεθεί στα αρχεία”, υποστηρίζουν οι ερευνητές. “Σε ορισμένα σημεία το πρόβλημα έχει να κάνει με μια γέφυρα πλάτους μόλις ενάμισι μέτρου πάνω από ένα μικρό ρέμα, ενώ αλλού οι κατασκευές πάνω από μεγάλα ποτάμια προκαλούν προβλήματα.”

Ο πιο αξιοσημείωτος φάκελος, σύμφωνα με το ίδρυμα RAC, μπορεί να είναι η γέφυρα Hammersmith πάνω από τον Τάμεση στο Δυτικό Λονδίνο. Αυτή η κατασκευή είναι 135 ετών, αλλά πριν από τρία χρόνια ανακαλύφθηκαν αρκετές ρωγμές στα βάθρα της γέφυρας. Από τότε, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία κατά μήκος της γέφυρας. Το κόστος των επισκευών εκτιμάται σε 9 εκατομμύρια λίρες. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει δεσμεύσει τώρα 3 εκατομμύρια λίρες για να βοηθήσει στην κάλυψη αυτών των δαπανών.

Η Γέφυρα του πάρκου στο Aberdeenshire είναι επίσης ένας πολύπλοκος φάκελος. Το κτίριο έχει επίσης κλείσει για τρία χρόνια. Το κόστος επισκευής εκτιμάται σε 750.000 λίρες. “Ωστόσο, το πρόβλημα δημιουργεί μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση”, σημειώνει το ίδρυμα RAC. “Οι οδηγοί αυτοκινήτων πρέπει να κάνουν μια παράκαμψη οκτώ μιλίων.”

“Οι γέφυρες έρχονται σε όλα τα σχήματα και μεγέθη”, σημειώνει ο Steve Gooding, διευθυντής του Ιδρύματος RAC. “Αλλά ακόμη και η αποτυχία της μικρότερης κατασκευής μπορεί να γίνει ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο δύο μέτρων που κάνει μια διαδρομή εντελώς άχρηστη. Αυτό μπορεί να προκαλέσει πολλές ενοχλήσεις ακόμη και σε σχετικά μικρούς δρόμους, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων παρακάμψεων και πρόσθετης ταλαιπωρίας στις τοπικές κοινότητες.”

Ουαλία
Οι τοπικές αρχές λένε ότι με τους απαραίτητους προϋπολογισμούς, θα ανοίξουν πλήρως 2.274 ελαττωματικές γέφυρες. Ωστόσο, αναμένεται ότι μόνο 379 έργα τέχνης μπορούν να αποκατασταθούν τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Το Ντέβον είναι το πιο δύσκολο χτύπημα με 229 προβληματικές γέφυρες. Στο Dorset, αναφέρεται ο μεγαλύτερος αριθμός καταρρεύσεων (12).

Σύμφωνα με την ανάλυση, το κόστος εξάλειψης της καθυστέρησης στη συντήρηση ολόκληρης της κληρονομιάς των 71.000 οδικών γεφυρών που θα διατηρηθούν από τις τοπικές αρχές θα ξεπεράσει τα 5,4 δισεκατομμύρια λίρες.

Μεταξύ των γεφυρών που ανήκουν στην κληρονομιά των εθνικών κυβερνήσεων, η Ουαλία έχει πληγεί περισσότερο. Εκεί εντοπίστηκαν 104 δομές προβλημάτων – το 8% του συνόλου. Σύμφωνα με τις αρχές, εκτός από τους περιορισμούς του προϋπολογισμού, υπήρξε ανάγκη να μιλήσουμε για έλλειψη ειδικευμένων επιθεωρητών γεφυρών και μηχανικών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *