“Το Bitcoin μπορεί να μην διαρκέσει τόσο πολύ “” λέει ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Cornell

“Το Bitcoin μπορεί να μην διαρκέσει τόσο πολύ “” λέει ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Cornell

Ο Eswar Prasad, ανώτερος καθηγητής διεθνούς εμπορικής πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Cornell, πιστεύει ότι το Bitcoin ” μπορεί να μην είναι βιώσιμο για τόσο πολύ καιρό.”Αυτό το μήνυμα CNBC.

Παρόλο που το Bitcoin εξακολουθεί να στέκεται πάνω από το κεφάλι και τους ώμους πάνω από όλα τα άλλα crypto’s, ο καθηγητής Prasad δεν του αρέσει για το ψηφιακό νόμισμα. “Το Bitcoin χρησιμοποιεί έναν μηχανισμό επικύρωσης συναλλαγών που είναι περιβαλλοντικά καταστροφικός και δεν κλιμακώνεται πολύ καλά”, εξηγεί ο Prasat στο CNBC. Το αποτύπωμα άνθρακα του Bitcoin θα ήταν μεγαλύτερο από αυτό ολόκληρης της Νέας Ζηλανδίας.

Blockchain
“Η χρήση της τεχνολογίας blockchain από το Bitcoin δεν είναι πολύ αποτελεσματική. Το Bitcoin δεν θα έχει άλλη θεμελιώδη αξία από την αξία που πιστεύουν οι επενδυτές ότι έχει.”Ο Prasad μπορεί να μην είναι οπαδός του Bitcoin, αλλά παραδέχεται ότι έχει εξαπολύσει μια επανάσταση που όλοι τελικά θα”ωφεληθούμε άμεσα ή έμμεσα”.

Λέει επίσης ότι μερικές νεότερες κρυπτοσυχνότητες κάνουν πολύ πιο αποτελεσματική χρήση της τεχνολογίας blockchain. Ο καθηγητής πιστεύει επίσης ότι το blockchain θα” μεταμορφωθεί θεμελιωδώς ” στον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι συναλλαγές χρημάτων, όπως η αγορά ενός σπιτιού ή ενός αυτοκινήτου.

Σε γενικές γραμμές, οι κρυπτοσυχνότητες “ενθάρρυναν τις κεντρικές τράπεζες να σκεφτούν την έκδοση ψηφιακών εκδόσεων των δικών τους νομισμάτων”, δήλωσε ο Πρασάντ.

Σύμφωνα με τον Prasad, τα ψηφιακά νομίσματα μπορούν να είναι επωφελή κατ ‘ αρχήν επειδή μπορούν να προσφέρουν μια φθηνή επιλογή πληρωμής που μπορεί να έχει πρόσβαση ο καθένας. Αυτό θα μπορούσε να αυξήσει τη χρηματοοικονομική ένταξη και ενδεχομένως και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Μετα
Ο Prasad κάλεσε επίσης τα σχέδια του Meta (Facebook) να εισαγάγει ένα ψηφιακό νόμισμα Diem μια “υπαρξιακή απειλή”.

“Όταν τα ιδιωτικά εκδοθέντα νομίσματα βρίσκονται σε άμεσο ανταγωνισμό με τα χρήματα της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, καταλήγουμε σε κάθε είδους ανησυχητικές περιοχές. Επειδή τότε το Facebook δεν θα έχει μόνο μια άποψη για την κοινωνική μας ζωή, αλλά για όλες τις πτυχές της οικονομικής μας ζωής”, δήλωσε σε συνέντευξή του τον Οκτώβριο στο CBNC.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *