Το Facebook προώθησε την παραπληροφόρηση για μήνες λόγω σφάλματος συστήματος

Το Facebook προώθησε την παραπληροφόρηση για μήνες λόγω σφάλματος συστήματος

Η ομάδα είδε τα πρώτα σημάδια στον τοίχο τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, όταν ένα κύμα παραπληροφόρησης εμφανίστηκε ξαφνικά στη ροή ειδήσεων. Κανονικά, οτιδήποτε χαρακτηρίζεται από τους χρήστες ως ψεύτικα νέα θεωρείται από μια εξωτερική ομάδα και αν περιέχει παραπληροφόρηση, το μήνυμα καταστέλλεται.

Τώρα, ωστόσο, υπήρξε ένα σφάλμα, το οποίο προκάλεσε μόνο αυτά τα μηνύματα να εξαπλωθούν περισσότερο. Σε όλο τον κόσμο, οι ψεύτικες δημοσιεύσεις ειδήσεων θα προβληθούν κατά μέσο όρο 30% περισσότερο. Στις 11 Μαρτίου, το πρόβλημα επιλύθηκε τελικά.

Κατηγορήσει
Εκτός από τις αναρτήσεις στο Facebook με την ένδειξη “ψεύτικες πληροφορίες” από τους ελεγκτές γεγονότων, περαιτέρω έρευνα διαπίστωσε ότι το σύστημα απέτυχε να κρατήσει μηνύματα με γυμνό, βία ή ρωσική κρατική μέσα ενημέρωσης από τη ροή ειδήσεων των χρηστών.

Ο Joe Osborne, εκπρόσωπος της Meta, μητρικής εταιρείας του Facebook, δήλωσε: “τα προβλήματα έχουν πλέον τελειώσει. “Καταφέραμε να εντοπίσουμε την προέλευση σε ένα σφάλμα λογισμικού και εν τω μεταξύ έχουμε διορθώσει το ελάττωμα”, δήλωσε στο The Verge. Ο Osborne μοιράστηκε επίσης ότι το σφάλμα λογισμικού υπάρχει από το 2019, αλλά ποτέ δεν φαίνεται να προκάλεσε προβλήματα πριν από τον Οκτώβριο του 2021.

Το Downranking, το σύστημα προώθησης επιβλαβών ή υπερβολικά πολιτικών μηνυμάτων προς τα πίσω στη ροή ειδήσεων των χρηστών, είναι το χόμπι με το οποίο το Facebook εργάζεται από την αρχή. Η κορυφή της εταιρείας τονίζει επίσης πάντα ότι η τεχνολογία πίσω από το σύστημα γίνεται όλο και καλύτερη και πιο έξυπνη κάθε χρόνο. Το γεγονός ότι μόνο αυτή η εφαρμογή δημιουργεί διαρροή και στην πραγματικότητα έχει αποτέλεσμα πυρκαγιάς είναι επομένως ιδιαίτερα κακό για την εταιρεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *