Οι κινεζικές ανεμογεννήτριες Goldwind σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο

Οι κινεζικές ανεμογεννήτριες Goldwind σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο

Η κινεζική εταιρεία ανεμογεννητριών Goldwind συνεχίζει να σπάει ρεκόρ. Μετά την ανάθεση της ισχυρότερης ανεμογεννήτριας στον κόσμο, η εταιρεία κατάφερε να εγκαταστήσει έναν υπεράκτιο ανεμόμυλο σε λίγο περισσότερο από μια μέρα.

Γιατί είναι σημαντικό αυτό;

Ενώ οι ευρωπαϊκές εταιρείες αιολικής ενέργειας φάνηκαν να είναι μπροστά από τους ξένους αντιπάλους τους για μεγάλο χρονικό διάστημα, η Κίνα επιταχύνεται με ταχείς ρυθμούς. Η πρόοδος συμβολίζεται από το ένα ρεκόρ μετά το άλλο που σπάει η ναυαρχίδα Goldwind.

Στις ειδήσεις: μια γιγαντιαία κινεζική υπεράκτια ανεμογεννήτρια εγκαταστάθηκε από την Goldwind σε 30 ώρες την περασμένη εβδομάδα, βελτιώνοντας σημαντικά το προηγούμενο ρεκόρ της.

  • Ο Κινέζος ηγέτης στην αιολική ενέργεια ανακοίνωσε ότι κατάφερε να μειώσει τον χρόνο εγκατάστασης μιας υπεράκτιας ανεμογεννήτριας κατά 40%. Και δεν πρόκειται για κανένα στρόβιλο, επειδή έχει χωρητικότητα 14,3 MW.
  • Ο γκόλντγουιντ κατάφερε να εγκαταστήσει τον ανεμόμυλο σε 30 ώρες. Τόσο η συναρμολόγηση όσο και η εγκατάσταση έχουν βελτιωθεί. Συγκεκριμένα, η εταιρεία μιλά για “στρατηγικές όπως η προ-συναρμολόγηση του ρότορα, τα αρθρωτά σχέδια και οι βελτιωμένες συνθήκες αποσύνδεσης εργαλείων”.
  • Η ανεμογεννήτρια περιλαμβάνεται στο υπεράκτιο αιολικό πάρκο Zhangpu Liuao phase 2. Βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών του νησιού Πινγκτάν στη νοτιοανατολική Κίνα. Η συναρμολόγηση του αιολικού πάρκου ξεκίνησε πριν από λιγότερο από τρεις μήνες.

Κολασμένος ρυθμός

Το πλαίσιο: αυτό το αιολικό πάρκο, το οποίο βρίσκεται ακόμη υπό κατασκευή, υπήρξε πρόσφατα η σκηνή δύο άλλων αρχείων.

  • Στα τέλη Ιουνίου, η Goldwind εγκατέστησε εκεί μια ανεμογεννήτρια 16 μεγαβάτ-εκείνη την εποχή την πιο ισχυρή στον κόσμο-σε μόλις τρεις ημέρες. Συνδέθηκε με το δίκτυο στα μέσα Ιουλίου.
  • Αυτό το ρεκόρ έχει από τότε αντιστοιχιστεί από την Mingyang Smart Energy, μια άλλη κινεζική εταιρεία. Επίσης, ανέθεσε μια ανεμογεννήτρια 16 μεγαβάτ στα τέλη Ιουλίου. Χάρη σε έναν ελαφρώς μεγαλύτερο ρότορα, μπορεί θεωρητικά να παράγει 1 γιγαβάτ-ώρα περισσότερο ετησίως από του Goldwind.
  • Το πάρκο Φάσης 2 Zhangpu Liuao θα έχει τελικά εγκατεστημένη ισχύ 400 μεγαβάτ και θα είναι σε θέση να παράγει περίπου 1,6 τεραβάτ ώρες ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως. Αυτό θα μπορούσε να αποφύγει τη χρήση σχεδόν 500.000 τόνων άνθρακα και έτσι να μειώσει τις εκπομπές κατά περίπου 1,36 εκατομμύρια τόνους ετησίως, σύμφωνα με την κινεζική δημόσια εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας.