Τα προϊόντα της Apple έχουν ημερομηνία λήξης, ακόμη και αυτό το ρολόι $ 17.000

Τα προϊόντα της Apple έχουν ημερομηνία λήξης, ακόμη και αυτό το ρολόι $ 17.000

Από τις 30 Σεπτεμβρίου, το Apple Watch πρώτης γενιάς θεωρείται ξεπερασμένο από την Apple. Αν και αυτό δεν παρεμποδίζει τη χρήση με κανέναν τρόπο, οι ιδιοκτήτες του ρολογιού δεν μπορούν πλέον να καταφύγουν στην υπηρεσία μετά την πώληση της Apple.

Στις ειδήσεις: το πρώτο Apple Watch έχει χάσει την εύνοια της Apple, ή τουλάχιστον με τους επισκευαστές. Το ίδιο ισχύει και για τη χρυσή έκδοση (18 καράτια), η οποία κοστίζει μεταξύ 11.000 και 17.000 δολαρίων, ανάλογα με τις επιλογές.

  • Οι ιδιοκτήτες αυτής της ειδικής έκδοσης, η οποία θεωρείται πλέον ξεπερασμένη, θα πρέπει να στραφούν σε τρίτο επισκευαστή σε περίπτωση προβλήματος.
  • Αυτά είναι κακά νέα, αλλά θα έχει αντίκτυπο μόνο σε μια μικρή ομάδα πελατών της Apple. Η ειδική έκδοση του Apple Watch δεν κυκλοφόρησε ποτέ στο ευρύ κοινό.
  • Το ρολόι έχει ήδη δει στον καρπό διασημοτήτων όπως η Beyoncé και ο Karl Lagerfeld.

Ένα μεγάλο μειονέκτημα

  • Ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα αυτών των έξυπνων ρολογιών είναι ότι γρήγορα ξεφεύγουν από το στυλ, κυρίως λόγω της ξεπερασμένης τεχνολογίας τους.
  • Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά ρολόγια πολυτελείας, δεν προορίζονται να μεταφερθούν από γενιά σε γενιά. Απορρίπτονται από τους ιδιοκτήτες τους μόλις είναι παρωχημένοι, αλλά στην περίπτωση της Apple και από τον κατασκευαστή τους.

Ξεπερασμένα ρολόγια

Η εταιρεία Cupertino ενημερώνει τακτικά τον κατάλογο των προϊόντων που θεωρεί παλιά ή παρωχημένα. Στην πρώτη περίπτωση, πρόκειται για συσκευές των οποίων η εμπορευματοποίηση διακόπηκε πριν από περισσότερα από 5 χρόνια αλλά λιγότερο από 7 χρόνια, και στην άλλη περίπτωση, συσκευές που διακόπηκαν πριν από 7 χρόνια.

Τι σημαίνει αυτό; Οι υπηρεσίες μετά την πώληση της Apple θα περιοριστούν.

  • Τα παλαιότερα προϊόντα μπορούν ακόμα να επωφεληθούν από τις υπηρεσίες και τα εξαρτήματα της εταιρείας έως και 7 χρόνια μετά την ημερομηνία που πωλήθηκαν τελευταία.
  • Στην περίπτωση των “παρωχημένων” συσκευών, δεν μπορείτε πλέον να τις φέρετε σε ένα κατάστημα της Apple. Πρέπει να επικοινωνήσετε με εξωτερικούς συνεργάτες επισκευής για αυτό. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι διαθέτουν τα απαραίτητα εξαρτήματα για την επισκευή της συσκευής σας.