Ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο BlackRock θέλει να προσφέρει spot trading ETF για Bitcoin

Ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο BlackRock θέλει να προσφέρει spot trading ETF για Bitcoin

Η BlackRock, ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στη γη, έχει υποβάλει αίτηση στον παρατηρητή του χρηματιστηρίου των ΗΠΑ για να προσφέρει ένα Bitcoin ETF.

Γιατί είναι σημαντικό αυτό;

Η πολυεθνική BlackRock διαχειρίζεται περίπου 10 τρισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία παγκοσμίως. Όταν μια επιχείρηση επενδύσεων αυτού του μεγέθους διευκολύνει την κερδοσκοπία στην τιμή του Bitcoin μέσω ενός ETF, μπορεί να έχει σημαντικές συνέπειες για την αποδοχή του κρυπτονομίσματος στο mainstream.

Στις ειδήσεις: η BlackRock θέλει να διευκολύνει τους επενδυτές να επενδύσουν στο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο, προσφέροντας ένα λεγόμενο διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο.

  • Ένα ETF ή indextracker είναι ένα παθητικά διαχειριζόμενο αμοιβαίο κεφάλαιο που διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ένα ΕΙΕΕ ακολουθεί την υποκείμενη τιμή της μετοχής. Ένα Bitcoin ETF θα λειτουργούσε με τον ίδιο τρόπο, αλλά θα βασιζόταν στην τιμή του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος στον κόσμο.
  • Στις ΗΠΑ, υπήρξε η ευκαιρία να επενδύσουμε σε ETF bitcoin futures από το 2021. Είναι εντυπωσιακό ότι αυτό είναι τώρα για πρώτη φορά ένα spot ETF και όχι ένα futures ETF. Ένα spot ETF παρακολουθεί την τιμή του Bitcoin στην αγορά μετρητών, ενώ ένα futures ETF παρακολουθεί την τιμή ορισμένων παραγώγων.
  • Ένα spot ETF θα επιτρέψει στους επενδυτές να εκτεθούν στο Bitcoin, χωρίς να αγοράσουν απευθείας το περιουσιακό στοιχείο.

Η συνεργασία: η BlackRock θα συνεργαστεί με την crypto-exchange Coinbase για να προσφέρει την υπηρεσία. Η BlackRock χρησιμοποίησε προηγουμένως το σύστημα της Coinbase για την αποθήκευση περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης για πελάτες. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη σαφές πώς θα χρησιμοποιηθούν αυτές οι υπηρεσίες για το ΕΙΕΕ. Επίσης, ο διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων θα καθορίσει την τιμή του Bitcoin για το ETF χρησιμοποιώντας το ποσοστό του Coinbase. Δηλαδή, οι τιμές για κάθε κρυπτογραφικό περιουσιακό στοιχείο διαφέρουν σε κάθε ψηφιακή πλατφόρμα συναλλαγών.