Το TikTok δοκιμάζει συνδρομή επί πληρωμή χωρίς διαφημίσεις

Το TikTok δοκιμάζει συνδρομή επί πληρωμή χωρίς διαφημίσεις

Η TikTok εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφέρει μια πληρωμένη έκδοση του ιστότοπου και της εφαρμογής της στο μέλλον. Πληρώνοντας ένα μικρό ποσό ανά μήνα, οι χρήστες του TikTok θα σταματούσαν να βλέπουν διαφημίσεις. Το Facebook εγκαθιστά μια παρόμοια λειτουργία συνδρομής για το Facebook και το Instagram.

Γιατί είναι σημαντικό αυτό;

Οι μέρες που τα κοινωνικά μέσα ήταν ελεύθερα εξ ορισμού φαίνεται να είναι οριστικά πίσω μας. Για παράδειγμα, το X, το πρώην Twitter, έλαβε προηγουμένως μια λειτουργία πληρωμής για περίπου 8 ευρώ το μήνα. Πρόσφατα, ο Έλον Μασκ είπε ακόμη ότι σκέφτεται να κάνει όλους τους χρήστες να πληρώνουν ένα μικρό ποσό το μήνα. Το Instagram Facebook εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο πληρωμής χρηστών εάν δεν θέλουν να δουν διαφημίσεις στο Instagram ή/και στο Facebook.

Στις ειδήσεις: Η τελευταία έκδοση της εφαρμογής του TikTok περιλαμβάνει έναν πηγαίο κώδικα που προσφέρει συνδρομή με μηνιαία χρέωση σε χρήστες που δεν θέλουν να βλέπουν διαφημίσεις. Αυτό αναφέρεται από τον ιστότοπο της αρχής Android. Το TikTok επιβεβαίωσε αργότερα ότι τα νέα στο TechCrunch. Πρόκειται για μια δοκιμή μικρής κλίμακας σε μια αγγλόφωνη αγορά εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. Δεν είναι γνωστό ακριβώς ποια χώρα πρόκειται.

  • Σύμφωνα με τα στοιχεία που διέρρευσαν από την τελευταία έκδοση του TikTok, η συνδρομή χωρίς διαφημίσεις θα κόστιζε 4,99 δολάρια (4,77 ευρώ) το μήνα.
  • Η TikTok δήλωσε σε μια δήλωση ότι μια δοκιμή μικρής κλίμακας δεν σημαίνει ότι αυτή η νέα επιλογή θα ξεκινήσει ούτως ή άλλως.

Επηρεάζει:

  • Η προσφορά συνδρομής επί πληρωμή χωρίς διαφημίσεις θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για το TikTok να εμφανίζει ακόμη περισσότερες διαφημίσεις στους χρήστες που δεν πληρώνουν. Αυτό συμβαίνει ήδη. Πρόσφατα, η πλατφόρμα αποφάσισε επίσης να εμφανίζει διαφημίσεις μεταξύ των αποτελεσμάτων αναζήτησης.
  • Το TikTok και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους δημιουργίας εσόδων εδώ και αρκετό καιρό. Φοβούνται ότι τα έσοδα από διαφημίσεις θα μειωθούν στο μέλλον, μεταξύ άλλων λόγω των ευρωπαϊκών κανόνων που επιτρέπουν στους χρήστες να απενεργοποιούν εξατομικευμένες διαφημίσεις.
  • Το Instagram Facebook, το TikTok και άλλοι είναι πιθανό να πληρώσουν για όλους. Παρ ‘ όλα αυτά, είναι πιθανό τα οφέλη για τους χρήστες που πληρώνουν να αυξάνονται, ωθώντας όλο και περισσότερους ανθρώπους προς αυτή την κατεύθυνση για μια καλή εμπειρία χρήστη.