Εμπειρογνώμονας: “περισσότερη ρύθμιση για την κρυπτογράφηση είναι καλή είδηση μακροπρόθεσμα”

Εμπειρογνώμονας: “περισσότερη ρύθμιση για την κρυπτογράφηση είναι καλή είδηση μακροπρόθεσμα”

Υπάρχουν πολλά που συμβαίνουν στις αγορές κρυπτογράφησης. Περισσότερες ρυθμίσεις κάνουν τις εταιρείες να μετακινούνται σε άλλες χώρες. Η Business am μίλησε για μια ενημέρωση με τον Gwen busseniers, διευθυντή και Λέκτορα στο Cryptoschool.

Γιατί είναι σημαντικό αυτό;

Οι χώρες αντιμετωπίζουν διαφορετικά την κρυπτογράφηση. Καθώς οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ σφίγγουν, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου χαιρετίζει την άφιξη της κρυπτογράφησης. Ωστόσο, περισσότερη ρύθμιση θα μπορούσε να σημαίνει περισσότερη χρήση.

  • Busseniers: “η SEC, ο παρατηρητής του χρηματιστηρίου των ΗΠΑ, έχει μηνύσει τόσο την Binance όσο και την Coinbase. Αυτές είναι οι δύο μεγαλύτερες ανταλλαγές κρυπτογράφησης στον κόσμο. Οι χρεώσεις επικεντρώνονται κυρίως στο γεγονός ότι δεν έχουν άδεια ως μεσίτης. Η Binance πάντα ισχυριζόταν ότι είναι αποκεντρωμένη και επομένως δεν έχει έδρα. Αλλά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διαφωνεί. Η Coinbase ήταν ακόμη σε συνομιλίες με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αλλά παρόλα αυτά, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διατηρεί το πόδι της άκαμπτο και έχει καταθέσει αγωγή. Τώρα περιμένει τι θα φέρει αυτό.”
  • “Η μετακίνηση της εταιρείας Χόροβιτς στο Λονδίνο είναι σχεδόν άμεσο αποτέλεσμα αυτού. Από το νέο γραφείο, πρόκειται να ξεκινήσει μια σχολή εκκίνησης κρυπτογράφησης. Θέλει να προσελκύσει ταλέντο για να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία DLT (με αποκεντρωμένους διακομιστές, Ed.). Επενδύει επίσης σε νεοσύστατες επιχειρήσεις, εταιρείες που θα συνεργαστούν με blockchain και crypto. Ο Horowitz έχει ήδη επενδύσει στην πλατφόρμα NFT OpenSea. Σε γενικές γραμμές, οι επιχειρήσεις φεύγουν από αυστηρές ρυθμιστικές χώρες σε πιο φιλικούς προς την κρυπτογράφηση κόμβους.”

Ελιγμός προσπέρασης

  • “Το Λονδίνο θέλει να ξεκινήσει έναν ελιγμό. Ο πρωθυπουργός Rishi Sunak είναι υποστηρικτής του crypto και του blockchain. Νομίζει ότι δεν πρέπει να χάσουν αυτό το σκάφος. Μέσα σε ενάμιση χρόνο, αυτό πρέπει να είναι εκτός εδάφους εάν θέλουν να συμβαδίσουν με τους ανταγωνιστές όπως στη Σαουδική Αραβία. Θέλουν να αντιμετωπίσουν τη σταθερή ρύθμιση των κερμάτων και τη βελτίωση της ρύθμισης για το DLT. Το σημερινό κλίμα το έχει επιβραδύνει λίγο, αλλά τώρα θέλουν να αφήσουν το τρένο να προχωρήσει ξανά”, αναφέρει ο Busseniers.
  • “Η Cryptoland αποθάρρυνε τους επενδυτές στην αρχή, αλλά μακροπρόθεσμα αυτό είναι θετικά νέα. Όσο περισσότερη ρύθμιση, τόσο περισσότεροι ιδιωτικοί και θεσμικοί επενδυτές θα περάσουν αυτό το όριο. Διότι εάν ρυθμίζεται, είναι επίσης ασφαλέστερο”, υποδεικνύει ο ειδικός. “Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι οι κυβερνήσεις αγωνίζονται να βρουν μια ισορροπία μεταξύ της προστασίας των επενδυτών με τους πελάτες από τη μία πλευρά και της παρεμπόδισης της τεχνολογικής προόδου από την άλλη. Ορισμένες χώρες είναι πραγματικά ανοιχτόμυαλες, ενώ, για παράδειγμα, οι Αμερικανοί είναι πιο πιθανό να υιοθετήσουν μια συντηρητική στάση.”