Ικανοποιημένη η Unizo με τη συμφωνία για τον προϋπολογισμό: “η επέκταση των flexi-jobs είναι βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση”

Ικανοποιημένη η Unizo με τη συμφωνία για τον προϋπολογισμό: “η επέκταση των flexi-jobs είναι βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση”

Η επιχειρηματική ένωση Unizo είναι ικανοποιημένη με τη συμφωνία προϋπολογισμού της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Αυτό είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος Danny Van Assche στο Business AM. Εξηγεί ποια σημεία βοηθούν τον επιχειρηματία να προχωρήσει και τι πιστεύει η Unizo ότι θα μπορούσε να γίνει καλύτερα.

Στις ειδήσεις: η ομοσπονδιακή κυβέρνηση διέκοψε χθες τη συμφωνία για τον προϋπολογισμό. Στην κατάσταση της Ένωσης του πρωθυπουργού Alexander De Croo (Open Vld), η επέκταση των flexi-jobs ήταν ιδιαίτερα αισθητή.

Η Unizo είναι ικανοποιημένη με τη συμφωνία για τον προϋπολογισμό, για τρεις λόγους. Ο Van Assche συνοψίζει:

  • “Το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα μειωθεί κάτω από το 3% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος το επόμενο έτος. Ο προϋπολογισμός του επόμενου έτους θα μπορούσε να διαρκέσει δύο χρόνια. Υπό αυτήν την έννοια, είναι πολύ σημαντικό να διαπιστώσουμε ότι 1,2 δισεκατομμύρια για τον περιορισμό του ελλείμματος του προϋπολογισμού.”
  • “Η Unizo υποστηρίζει εδώ και πολύ καιρό την επέκταση των ευέλικτων θέσεων εργασίας σε όλους τους πιθανούς τομείς. Δεν καταλαβαίνουμε ότι επιτρέπεται σε έναν τομέα και όχι σε άλλο. Αλλά το γεγονός ότι οι ευέλικτες θέσεις εργασίας επεκτείνονται τώρα ώστε να περιλαμβάνουν δώδεκα τομείς είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.”
  • “Η κοινωνική συμφωνία για την αύξηση του κατώτατου μισθού εφαρμόζεται όπως συμφωνήθηκε από τους κοινωνικούς εταίρους. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει επίσης αποζημίωση για τον εργοδότη όπου αυξάνεται ο κατώτατος μισθός, έτσι ώστε αυτές οι θέσεις εργασίας να μην γίνουν ακριβότερες.”

“Ο προϋπολογισμός δεν είναι φιλικός προς τις επιχειρήσεις.”

  • “Φοβόμασταν ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα προκύψει μέσω πρόσθετων φόρων για τον επιχειρηματία. Αυτό δεν συνέβη. Έχει πράγματι καταβληθεί δημοσιονομική προσπάθεια, χωρίς όμως πρόσθετα βάρη για τον επιχειρηματία. Τουλάχιστον, η Unizo πιστεύει ότι είναι μια καλύτερη συμφωνία από ό, τι τολμήσαμε να σκεφτούμε Πριν από λίγες εβδομάδες. Σίγουρα δεν είναι επιχειρηματίας εχθρική.”
  • Παρ ‘ όλα αυτά, υπάρχουν πράγματα που θα μπορούσαν να βελτιωθούν, λέει ο Van Assche: “ένα πολύ ξινό μέτρο είναι ότι ο μειωμένος ΦΠΑ στις εργασίες κατεδάφισης και κατεδάφισης στις κατασκευές ισχύει μόνο για ιδιώτες. Τα μεγαλύτερα κατασκευαστικά έργα μεταξύ εταιρειών γίνονται ξαφνικά πολύ πιο ακριβά. Αυτό είναι επίσης επιζήμιο για τον καταναλωτή. Το αυξημένο κόστος του επαγγελματικού ντίζελ θα έχει επίσης αντίκτυπο σε πολλούς τομείς.”