Το ολλανδικό crypto exchange Finst εγκαινιάζει την πρώτη ολοκληρωμένη απόδειξη του αποθεματικού: “ελπίζω να γίνει υποχρεωτικό”

Το ολλανδικό crypto exchange Finst εγκαινιάζει την πρώτη ολοκληρωμένη απόδειξη του αποθεματικού: “ελπίζω να γίνει υποχρεωτικό”

Η ολλανδική πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτογράφησης Finst παρουσιάζει μια εκτεταμένη απόδειξη αποθεματικού. Σύμφωνα με την ίδια την πλατφόρμα, αυτό είναι το πρώτο. Με αυτόν τον τρόπο, η εμπιστοσύνη στα κρυπτονομίσματα μπορεί να ενισχυθεί, λέει ο Julien Vallet, Διευθύνων Σύμβουλος της Finst.

Εξηγήθηκε: μια απόδειξη αποθεματικού είναι ένας εξωτερικός έλεγχος που επαληθεύει εάν μια συγκεκριμένη πλατφόρμα στην οποία μπορεί κανείς να εμπορεύεται κρυπτογράφηση έχει επίσης αυτό το κεφάλαιο. Εάν ένας χρήστης κατέχει ένα bitcoin, η ίδια η πλατφόρμα ανταλλαγής πρέπει επίσης να έχει ένα bitcoin σε αποθεματικό.

  • Vallet: “πρέπει να επαληθεύσετε όχι μόνο τα κρυπτονομίσματα, αλλά και εάν τα χρήματα του πελάτη βρίσκονται σε τραπεζικό λογαριασμό σε ανταλλαγή κρυπτογράφησης. Υπάρχει διαχωρισμός των περιουσιακών στοιχείων; Αυτό είναι ένα θεμελιώδες ερώτημα. Όταν μια πλατφόρμα ανταλλαγής χρεοκοπήσει, θέλετε να είστε σίγουροι ότι τα περιουσιακά σας στοιχεία δεν βρίσκονται στον ισολογισμό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η απόδειξη του αποθεματικού μας πηγαίνει πολύ περισσότερο. Αυτό είναι ένα πρώτο στη βιομηχανία, καμία άλλη πλατφόρμα δεν έχει ήδη κάνει αυτό.”
  • “Κάποιος πρέπει να αρχίσει να εμπιστεύεται περισσότερο τη βιομηχανία κρυπτογράφησης. Είναι ευθύνη μας ως πλατφόρμα εμπορικών εκθέσεων να εφαρμόζουμε μέτρα ασφαλείας και να είμαστε πλήρως διαφανείς σχετικά με τις δραστηριότητες και τη φιλοσοφία μας. Η απόδειξη του αποθεματικού είναι ένα καλό παράδειγμα διαφάνειας και ασφάλειας. Ως αποτέλεσμα, η Finst έχει πολλούς νέους πελάτες, στην Ολλανδία και το Βέλγιο.”
  • “Θέλουμε να ενθαρρύνουμε όλες τις άλλες πλατφόρμες κρυπτογράφησης στη Μπενελούξ και σε όλο τον κόσμο να απελευθερώσουν μια ολοκληρωμένη απόδειξη αποθεματικού, επαληθευμένη από ανεξάρτητο κόμμα. Μόνο όταν όλες οι πλατφόρμες δείξουν αυτή την πρωτοβουλία θα αυξηθεί η εμπιστοσύνη στον τομέα”, λέει ο Vallet. “Τα παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα υποχρεούνται να αποδεσμεύουν ετησίως απόδειξη αποθεματικού. Αυτό δεν συμβαίνει με την κρυπτογράφηση. Ελπίζω να γίνει υποχρέωση.”