Η βόκα τοποθετεί μεγάλο “αλλά” στη συμφωνία προϋπολογισμού: “καμία αντιπαροχή για εταιρείες σημάτων έκτακτης ανάγκης”

Η βόκα τοποθετεί μεγάλο “αλλά” στη συμφωνία προϋπολογισμού: “καμία αντιπαροχή για εταιρείες σημάτων έκτακτης ανάγκης”

Η ένωση εργοδοτών Voka είναι θετική για τις προσπάθειες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να εξοικονομήσει 1, 2 δισ. Αλλά ταυτόχρονα, ο διευθύνων σύμβουλος Hans Maertens τονίζει ότι αυτό είναι μόνο ένα πρώιμο ξεκίνημα γι ‘ αυτόν. Η κυβέρνηση λαμβάνει πολύ λίγο υπόψη τις εταιρείες, λέει σε συνέντευξή του στο Business AM.

  • Μαέρτενς: “σήμερα η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθεια ύψους 1,2 δισ.ευρώ. Αλλά αν διαβάσουμε οι ίδιοι τα έγγραφα, αποδεικνύεται ότι οι προσπάθειες που θα πρέπει να κάνουμε το 2025 και το 2026 για να βάλουμε σε τάξη τον προϋπολογισμό μας θα είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερες.”
  • “Οι εταιρείες παραμένουν κάπως γλιτωμένες σε αυτή τη συμφωνία προϋπολογισμού. Δεν υπάρχουν άγριες ιδέες, δεν υπάρχουν μεγάλοι νέοι φόροι. Πράγματα όπως ένας φόρος κέρδους, περισσότερη άδεια ασθενείας χωρίς σημείωμα γιατρού, ένας φόρος πτήσης και ένας περιορισμός των οφελών για την έρευνα και την ανάπτυξη δεν είναι όλα σε αυτό. Από την άλλη πλευρά, σημειώνουμε ότι οι τράπεζες και ο τομέας των μεταφορών πρέπει να υποχωρήσουν.”

Η αρχή

  • “Μετά τη διασταύρωση, μόλις πήραμε το δρόμο, αλλά ο δρόμος θα είναι πολύ μακρύς και πολύ απότομος. Η κυβέρνηση και οι πολιτικοί δεν συνειδητοποιούν αυτή τη στιγμή πώς πάνε τα πράγματα στις εταιρείες μας. Οι χημικοί και κατασκευαστικοί τομείς είναι σε κακές καιρικές συνθήκες. Η Audi στο Frost και η Daikin στην Οστάνδη πρέπει να ενεργοποιήσουν την προσωρινή ανεργία. Η Papierfabriek Sappi αναδιαρθρώνεται με 600 απολύσεις”, λέει ο Maertens.
  • “Η De Wetstraat 16 δεν έχει καμία αίσθηση για το τι συμβαίνει στις εταιρείες μας όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα και την ανταγωνιστικότητα. Εκδίδουμε σήματα έκτακτης ανάγκης και αυτός ο προϋπολογισμός δεν λαμβάνει υπόψη αυτό. ( … ) Μπορούμε να υποστηρίξουμε πολλά πράγματα, συμπεριλαμβανομένων των ευέλικτων θέσεων εργασίας. Αλλά αυτή είναι μόνο η αρχή μιας μεγάλης άσκησης που θα πρέπει να κάνουν οι επόμενες κυβερνήσεις.”