Πειράματα Musk με το X: ορισμένοι χρήστες δεν βλέπουν συνδέσμους ή τίτλους άρθρων

Πειράματα Musk με το X: ορισμένοι χρήστες δεν βλέπουν συνδέσμους ή τίτλους άρθρων

Τον Αύγουστο, ο Elon Musk, ιδιοκτήτης του X, είχε ήδη εγκαταλείψει ότι σχεδίαζε να κρύψει υπερσυνδέσμους και τίτλους ειδησεογραφικών άρθρων στην πλατφόρμα. Τώρα ξεκινά με μια δοκιμαστική φάση.

Γιατί είναι σημαντικό αυτό;

Ο Μασκ δεν είναι μεγάλος οπαδός των παραδοσιακών μέσων ενημέρωσης. Θέλει να κάνει το X, το πρώην Twitter, την κύρια πλατφόρμα όπου οι άνθρωποι παίρνουν τα νέα τους. Επιπλέον, πιστεύει ότι οι δημοσιογράφοι που δημοσιεύουν απευθείας μέσω του Χ θα έχουν μεγαλύτερη εμβέλεια. Οι επιτυχημένες σε βάθος συνεντεύξεις του Tucker Carlson, του πρώην προσώπου του αμερικανικού Fox News, τον αποδεικνύουν κάπως σωστό. Η απόκρυψη συνδέσμων σε ειδήσεις φαίνεται σαν ένα βήμα προς τα πίσω.

Στις ειδήσεις: ορισμένοι χρήστες του Χ δεν βλέπουν πλέον τίτλους.

Μερικοί χρήστες X έδειξαν tweets (ή X-jes) σήμερα το πρωί που είχαν μόνο μια φωτογραφία πάνω τους. Δεν είναι ένα σφάλμα, αλλά η δοκιμαστική φάση μιας νέας ιδέας από τον Elon Musk, αναφέρει ο ιστότοπος επιχειρηματικών ειδήσεων CNBC.

 • Νωρίτερα, ο Μασκ υποστήριξε ότι θα “βελτιώσει σημαντικά την αισθητική”, αν δεν εμφανιστούν περισσότεροι σύνδεσμοι ή τίτλοι στις αναρτήσεις.
 • Επιπλέον, θα πρέπει να κάνει το μέγεθος των μηνυμάτων μικρότερο, καθιστώντας ταυτόχρονα ορατά περισσότερα μηνύματα. Ο Musk, σύμφωνα με την Fortune, θα πίστευε ότι οι ειδήσεις καταλαμβάνουν πολύ χώρο στο X.
  • Ο Musk ελπίζει ότι με αυτόν τον τρόπο, οι δημοσιογράφοι και οι εταιρείες μέσων ενημέρωσης θα είναι λιγότερο τεμπέληδες στο tweeting και θα σκεφτούν περισσότερο πώς να κάνουν το μήνυμά τους ελκυστικό. Αυτό θα πρέπει να αντισταθμίσει το δόλωμα κλικ.
  • Παρ ‘ όλα αυτά, υπάρχει ήδη πολλή κριτική. Από τη μία πλευρά, ο Μασκ κατηγορείται ότι διεξάγει πόλεμο κατά της δημοσιογραφίας. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει η πρακτική πλευρά. Επειδή τα νέα εμφανίζονται μόνο ως φωτογραφίες, δεν είναι δυνατή η διάκριση των φωτογραφιών από τα άρθρα. Έτσι, όποιος σκέφτεται να κάνει κλικ σε μια φωτογραφία μπορεί να κατευθυνθεί σε έναν ιστότοπο ειδήσεων. Αντίθετα, οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για ορισμένα θέματα μπορεί να τα παραβλέψουν, πιστεύοντας ότι η εικόνα είναι μια συνηθισμένη εικόνα και όχι ένας κρυμμένος σύνδεσμος προς ένα άρθρο.
 • Επομένως, εάν θέλετε να μοιραστείτε έναν σύνδεσμο μέσω του X, πρέπει να πληκτρολογήσετε ξανά τον τίτλο. Διαφορετικά, μόνο η εικόνα θα εμφανιστεί στο tweet. Όσοι κάνουν κλικ σε αυτό θα ανακατευθυνθούν στο άρθρο.
 • Μια ακόμη λεπτομέρεια: οι εξωτερικοί σύνδεσμοι αντιμετωπίζονται με χαμηλότερη προτεραιότητα στο Χ ούτως ή άλλως. Αυτό φάνηκε όταν ο Musk μοιράστηκε τον αλγόριθμο της πλατφόρμας.

Κόκκινοι αριθμοί

 • Από την απόκτηση του Χ από τον Μασκ, τα έσοδα από διαφημίσεις έχουν πέσει κατακόρυφα. Το Reuters αναφέρει πτώση 55% από πριν από ένα χρόνο.
 • Με την πλατφόρμα, ο ίδιος επιδιώκει μια “πλατεία χωριού”, όπου θα υπήρχε ένα ευρύ φάσμα απόψεων και συζητήσεων. Για το λόγο αυτό, χαλάρωσε τα ηνία της μετριοπάθειας περιεχομένου για να αυξήσει την ελευθερία του λόγου στο Χ.
 • Αυτό είναι όπου πολλοί διαφημιστές έχουν σταματήσει. Φοβούνται ότι θα εμφανιστούν περισσότερα μηνύματα μίσους στην πλατφόρμα. Τότε θα πλήρωναν το Χ για να βάλουν τις διαφημίσεις τους ανάμεσα σε παντοπωλεία που δεν υποστηρίζουν καθόλου και δεν θέλουν.
 • Ο νέος διευθύνων σύμβουλος, Linda Yaccarino, είναι υπεύθυνος για το έργο της επιστροφής των διαφημιζόμενων στην πλατφόρμα. Εν τω μεταξύ, ο Musk προσπαθεί να κάνει το X ένα προϊόν που ταιριάζει σε όλους. Εκτός από τα κλασικά μηνύματα 280 χαρακτήρων, θέλει επίσης να ενσωματώσει Αθλητικά κλιπ, βιντεοκλήσεις και πληρωμές στην εφαρμογή. (κιλό)