Αυτή η πετρελαϊκή εταιρεία θέλει να μειώσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την εξόρυξη Bitcoin

Αυτή η πετρελαϊκή εταιρεία θέλει να μειώσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την εξόρυξη Bitcoin

Η Αργεντινή εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Tecpetrol θέλει να μειώσει τον αντίκτυπό της στο κλίμα με την εξόρυξη Bitcoin. Αυτό θα κάνει με μεγάλες ποσότητες υπερβολικού αερίου που δεν μπορεί να απαλλαγεί από πουθενά αλλού.

Γιατί είναι σημαντικό αυτό;

Η εξόρυξη Bitcoin απαιτεί πολλή ηλεκτρική ενέργεια. Για το λόγο αυτό, οι ανθρακωρύχοι αναζητούν συνεχώς φτηνές μορφές ενέργειας για να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους. Χρησιμοποιείται όλο και περισσότερη ενέργεια που διαφορετικά θα σπαταλιόταν, όπως το υπερβολικό αέριο που κανονικά εκτοξεύεται.

Στις ειδήσεις: Η Tecpetrol έχει συνάψει συμφωνία με μια άγνωστη εταιρεία από τις ΗΠΑ για τη χρήση πλεονάζοντος φυσικού αερίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Η παραγόμενη ισχύς θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την εξόρυξη Bitcoin.

  • Πρόκειται για φυσικό αέριο που κανονικά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παραγωγικούς σκοπούς και επομένως θα αεριζόταν. Αυτό σημαίνει Στην πραγματικότητα ότι τα ανεπιθύμητα αέρια υποπροϊόντα απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα κατά την εξόρυξη πετρελαίου, έτσι ώστε η πίεση στο υπόγειο σύστημα να μειώνεται. Μια εναλλακτική λύση στον εξαερισμό είναι το φλεγόμενο αέριο. Και οι δύο λύσεις, αν και απαραίτητες για την εξόρυξη πετρελαίου, είναι πολύ ρυπογόνες για το περιβάλλον.
  • Η τοποθεσία όπου θα το κάνει αυτό το Tecpetrol, που βρίσκεται στα βόρεια της περιοχής της Παταγονίας της Αργεντινής, είναι πολύ απομακρυσμένη. Ως αποτέλεσμα, είναι πολύ δύσκολο να αποθηκεύσετε και να μεταπωλήσετε περίσσεια αερίου. Η εταιρεία πωλεί ήδη μέρος του φυσικού αερίου στον αμερικανικό πετρελαϊκό γίγαντα Chevron, αλλά έχει φτάσει στο ανώτατο όριο του εφικτού. Ως αποτέλεσμα, περίπου 60.000 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου απελευθερώνονται τώρα στην ατμόσφαιρα κάθε μέρα.
  • Δεδομένου ότι η εταιρεία δεν έχει άλλες εναλλακτικές λύσεις, δεν είναι επίσης δυνατό να αυξηθεί η παραγωγή πετρελαίου της. Μετά από όλα, μπορεί να εκκενώσει μόνο μια περιορισμένη ποσότητα αερίου ανά ημέρα. Ότι ενώ σύντομα θέλει να αξιοποιήσει ένα νέο πηγάδι πετρελαίου στην περιοχή, το οποίο θα πρέπει να παραδώσει περίπου 35.000 βαρέλια την ημέρα.
  • Tecpetrol θέλει να σκοτώσει τρία πουλιά με μια πέτρα από την εξόρυξη Bitcoins. Χρησιμοποιώντας υπερβολικό αέριο για την εξόρυξη του κρυπτονομίσματος, η πετρελαϊκή εταιρεία θέλει πρώτα απ ‘ όλα να ελευθερώσει χώρο για να αρχίσει να εξάγει περισσότερο πετρέλαιο. Από την άλλη πλευρά, αυτό μειώνει επίσης τις επιπτώσεις στο περιβάλλον, επειδή το αέριο δεν απορρίπτεται απευθείας στην ατμόσφαιρα. Τέλος, η Tecpetrol, μαζί με τον Αμερικανό Συνεργάτη της, θα αποκομίσει κέρδος από την εξόρυξη Bitcoins.

Το χρονοδιάγραμμα: το έργο θα ξεκινήσει από τα τέλη Οκτωβρίου έως τις αρχές Νοεμβρίου. Αν και η συνεργαζόμενη εταιρεία είναι άγνωστη, ο διευθύνων σύμβουλος της Tecpetrol Ricardo Markous δήλωσε στην Αργεντινική Εφημερίδα Río Negro ότι ειδικεύεται σε πετρελαιοπηγές που δεν συνδέονται με το ηλεκτρικό δίκτυο και χρειάζονται λύση για την αποφυγή εξαερισμού. Η πρωτοβουλία θα έχει περιορισμένη διάρκεια ζωής, καθώς το εν λόγω πηγάδι πετρελαίου είναι περιορισμένο σε μέγεθος.

Γιατί Bitcoins;

Η εξόρυξη Bitcoins απαιτεί πολλή ενέργεια λόγω του μηχανισμού απόδειξης εργασίας (pow) που χρησιμοποιείται στο δίκτυο Bitcoin.

  • Το Bitcoin χρησιμοποιεί το PoW για να επαληθεύσει τις συναλλαγές και να προσθέσει νέα μπλοκ στο blockchain. Οι ανθρακωρύχοι πρέπει να λύσουν πολύπλοκα μαθηματικά παζλ για να το κάνουν αυτό. Απαιτεί τεράστια υπολογιστική ισχύ για την επίλυση αυτών των παζλ, η οποία απαιτεί πολλή ηλεκτρική ενέργεια.
  • Η ενέργεια που χρησιμοποιείται για την εξόρυξη Bitcoins μπορεί να προέρχεται από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων των ορυκτών καυσίμων (όπως ο άνθρακας και το φυσικό αέριο), των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (όπως η ηλιακή και η αιολική ενέργεια) και της πυρηνικής ενέργειας. Εξαρτάται από την τοποθεσία των εξορυκτικών δραστηριοτήτων και τη διαθεσιμότητα ενεργειακών πόρων στην περιοχή αυτή.
  • Οι ανθρακωρύχοι γνωρίζουν την κριτική της κατανάλωσης ενέργειας του Bitcoin και αγωνίζονται για τρόπους μείωσης των εκπομπών τους. Ορισμένοι ανθρακωρύχοι μετακινούν τις δραστηριότητές τους σε περιοχές όπου υπάρχουν φθηνές και καθαρές πηγές ενέργειας, όπως περιοχές με άφθονη ανανεώσιμη ενέργεια. Επενδύουν επίσης σε όλο και πιο αποδοτικό υλικό εξόρυξης για να εκτελούν περισσότερους υπολογισμούς με λιγότερη ενέργεια.
  • Άλλοι στη συνέχεια χρησιμοποιούν σπατάλη ενέργειας, όπως στις πετρελαιοπηγές της Τεκπετρόλης. Αυτό αφορά όχι μόνο το αέριο που κανονικά θα απορρίπτεται, αλλά και τα ηλιακά πάρκα, τους πυρηνικούς αντιδραστήρες και τους υδροηλεκτρικούς σταθμούς που κλείνουν σε περιόδους χαμηλής ζήτησης. Για το λόγο αυτό, ο Bitcoiner και ο αναλυτής εξόρυξης Robert Warren έγραψαν πέρυσι ότι οι ανθρακωρύχοι είναι “τα σκαθάρια κοπριάς του ενεργειακού τομέα.”