Η ρωσική επίθεση στον κυβερνοχώρο χτυπά βελγικές ιστοσελίδες πολιτικής

Η ρωσική επίθεση στον κυβερνοχώρο χτυπά βελγικές ιστοσελίδες πολιτικής

Το κέντρο κυβερνοασφάλειας του Βελγίου επιβεβαιώνει ότι αρκετές ιστοσελίδες έπεσαν θύματα μιας λεγόμενης κυβερνοεπίθεσης DDoS αργά το απόγευμα. Πρόκειται για μια φιλο-ρωσική κυβερνοεπίθεση. Δεν είναι σαφές εάν στάλθηκε από την ίδια τη Ρωσία.

Στις ειδήσεις: οι ιστοσελίδες του πρωθυπουργού Alexander De Croo, του Βασιλικού Παλατιού και του Επιμελητηρίου και της Γερουσίας ήταν εξίσου απρόσιτες λόγω υπερφόρτωσης που προκλήθηκε από επίθεση DDOS. Αυτό αναφέρθηκε από το HLN και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε από το κέντρο κυβερνοασφάλειας του Βελγίου.

Συγκεκριμένα: στις αρχικές σελίδες εμφανίστηκε ξαφνικά “ερχόμαστε στο Βέλγιο για να καταστρέψουμε τους ιστότοπους που μισούν τη Ρωσία.”Οι Ουκρανοί περιγράφηκαν επίσης ως” νεοναζί”, κάτι που είναι κοινό στη ρωσική προπαγάνδα.

  • Η CCB λέει ότι ανίχνευσε την επίθεση νωρίς, οπότε θα μπορούσαν να ληφθούν προληπτικά μέτρα.
  • Οι επηρεαζόμενοι ιστότοποι επανήλθαν γρήγορα στο διαδίκτυο, εκτός από εκείνους της Γερουσίας – το λιγότερο σημαντικό – μετά.

Ο ύποπτος λόγος: οι επιτιθέμενοι στον κυβερνοχώρο αναφέρθηκαν ρητά στο μήνυμά τους στη βελγική υποστήριξη για την Ουκρανία και την υπόσχεση να παραδώσουν τα F-16 το 2025. Ο πρωθυπουργός ντε Κρου και ο βασιλιάς Φίλιπ φωτογραφήθηκαν επίσης με τον Ουκρανό ηγέτη κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Βολοντίμιρ Ζελένσκι χθες στις Βρυξέλλες.