Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφαίνεται ότι δεν είστε υποχρεωμένοι να συνάψετε ασφάλιση για ένα speed pedelec

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφαίνεται ότι δεν είστε υποχρεωμένοι να συνάψετε ασφάλιση για ένα speed pedelec

Όποιος κατέχει ταχύτητα pedelec δεν χρειάζεται να συνάψει ασφάλιση αυτοκινήτων για αυτό. Αυτό είναι σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Στις ειδήσεις: σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, οι ιδιοκτήτες ενός speed pedelec και άλλων ηλεκτρικών ποδηλάτων (που μπορούν να φτάσουν ταχύτητα 20 χιλιομέτρων την ώρα χωρίς πεντάλ) δεν υποχρεούνται να συνάψουν ασφάλιση ba μηχανοκίνητων οχημάτων.

  • Αυτή η απόφαση έρχεται αφού ο ιδιοκτήτης ενός ηλεκτρικού ποδηλάτου τραυματίστηκε σε ατύχημα. Ως εκ τούτου, είχε προκύψει συζήτηση μεταξύ των ασφαλιστών KBC και P&v σχετικά με το αν το ποδήλατο πρέπει να θεωρηθεί “όχημα””.
    • Η ταξινόμηση αυτή είναι σημαντική για τον προσδιορισμό του κατά πόσον το θύμα οδηγούσε “μηχανοκίνητο όχημα” ή θα πρέπει να θεωρείται “ασθενής χρήστης του οδικού δικτύου”. Στην τελευταία περίπτωση, ζητείται αυτόματη αποζημίωση.
  • Σύμφωνα με το δικαστήριο, μια ταχύτητα pedelec δεν υπόκειται σε υποχρεωτική ασφάλιση αστικής ευθύνης. Αναφέρεται σε μια ευρωπαϊκή οδηγία που αποσκοπεί στην προστασία των θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων. Αναφέρει ότι τα οχήματα που δεν κινούνται αποκλειστικά με μηχανική δύναμη και που μπορούν να φτάσουν ταχύτητα 20 χιλιομέτρων την ώρα χωρίς πεντάλ δεν μπορούν να προκαλέσουν ζημιές ή τραυματισμούς όπως μπορούν οι μοτοσικλέτες, τα αυτοκίνητα ή τα φορτηγά.
  • Στην ιστοσελίδα της οικονομίας FPS διαβάζουμε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις αρκεί μια οικογενειακή ασφάλιση BA.

Αλλά: εάν η ταχύτητα pedelec μπορεί να κινηθεί αυτόνομα χωρίς βοήθεια πεντάλ πάνω από ταχύτητα 25 χιλιομέτρων την ώρα, τότε απαιτείται μοτοποδήλατο ασφάλισης BA.

  • “Εάν δεν έχετε ασφάλιση για αυτόν τον τύπο ηλεκτρικού ποδηλάτου, μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες”, προειδοποιεί η ομοσπονδιακή δη