Γιατί η τιμή του Bitcoin και του Ethereum μειώθηκε σχεδόν κατά 10 τοις εκατό μέσα σε λίγα λεπτά;

Γιατί η τιμή του Bitcoin και του Ethereum μειώθηκε σχεδόν κατά 10 τοις εκατό μέσα σε λίγα λεπτά;

Η τιμή των δύο μεγαλύτερων κρυπτοσυχνοτήτων έπεσε χθες το βράδυ, ακριβώς όπως βγήκε η είδηση της πτώχευσης του κινεζικού γίγαντα ακινήτων Evergrande, πριν ανακάμψει κάπως. Ωστόσο, αυτά τα δύο γεγονότα δεν συνδέονται.

Στις ειδήσεις: το Bitcoin έπεσε κάτω από 26.000 δολάρια.

 • Το Bitcoin και το Ethereum έπεσαν σχεδόν 10 τοις εκατό μέσα σε λίγα λεπτά, ακολουθούμενη από μερική ανάκαμψη. Σήμερα το πρωί, και τα δύο κρυπτονομίσματα βρίσκονται και πάλι σε αρνητικό έδαφος και διαπραγματεύονται για $ 26.500 και $ 1.689, αντίστοιχα, τη στιγμή της γραφής.
 • Έτσι, τα δύο μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα έχουν χάσει όλα τα κέρδη τους από τον Ιούλιο. Θυμηθείτε ότι η κορυφή του Bitcoin τον Ιούλιο ήταν 31.000 δολάρια.
  Ωστόσο, τα ετήσια κέρδη παραμένουν σημαντικά, καθώς το Bitcoin ξεκίνησε το έτος 2023 λίγο πάνω από 15.000$, αντιπροσωπεύοντας αύξηση 55,8%, ενώ το Ethereum ξεκίνησε το έτος λίγο κάτω από 1.200 $ και κατέγραψε αύξηση 36,5%.

Ο λόγος: γιατί αυτή η πτώση;

 • Η πτώση του Bitcoin και του Ethereum συνέπεσε με την ανακοίνωση της πτώχευσης του γίγαντα ακινήτων Evergrande, αλλά η εξήγηση βρίσκεται αλλού.
 • Ήταν τα αποτελέσματα του SpaceX που παρέλειψαν τη σπίθα. Ανακαλύφθηκε ότι η διαστημική εταιρεία του Elon Musk είχε μειώσει την αξία των περιουσιακών στοιχείων του Bitcoin κατά 373 εκατομμύρια δολάρια τα τελευταία δύο χρόνια και πούλησε την κρυπτογράφηση της.
 • Η αγορά κρυπτογράφησης παρακολουθεί στενά κάθε κίνηση του Elon Musk. Τον Φεβρουάριο, το Bitcoin αυξήθηκε κατά 15% σε μια μέρα όταν η Tesla ανακοίνωσε ότι είχε επενδύσει 1, 5 δισεκατομμύρια δολάρια σε κρυπτοσυχνότητες. Τρεις μήνες αργότερα, ωστόσο, ο Τέσλα γύρισε ήδη τα τραπέζια.

Το πιο σημαντικό πράγμα: η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ως διαιτητής.

 • Ο παρατηρητής της χρηματιστηριακής αγοράς των ΗΠΑ SEC έχει στοχεύσει τα δύο μεγαλύτερα χρηματιστήρια, τις πλατφόρμες Binance και Coinbase.
 • Αλλά αυτό μπορεί να επισκιαστεί από ένα άλλο θέμα. Η SEC θα πρέπει σύντομα να αποφασίσει για τα ETF που σχετίζονται με το Bitcoin ή το Ethereum. Η BlackRock ειδικότερα έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον.
 • Η απόφαση έχει καθυστερήσει και θα πρέπει να λάβει χώρα τον Οκτώβριο, αλλά τα πράγματα φαίνεται να πηγαίνουν καλά για το Ethereum, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε το Bloomberg χθες το βράδυ.
 • Εάν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε τέτοια ETF, δεν θα υπήρχε αμφιβολία ότι η τιμή του εν λόγω κρυπτονομίσματος θα εκτοξευόταν στα ύψη. Αυτό, μαζί με την επερχόμενη μείωση κατά το ήμισυ του Bitcoin την επόμενη άνοιξη, θα μπορούσε να θέσει το στάδιο για ένα νέο ράλι χρηματιστηρίου για κρυπτοσυχνότητες. Η πολύ σεβαστή εταιρεία επενδύσεων Fundstrat βλέπει ακόμη και το Bitcoin να αυξάνεται σε περίπου 180.000 τοις εκατό.