Παρατηρητής χρηματιστηριακής αγοράς των ΗΠΑ: η Binance δεν συνεργάζεται με την έρευνα

Παρατηρητής χρηματιστηριακής αγοράς των ΗΠΑ: η Binance δεν συνεργάζεται με την έρευνα

Το Bitcoin exchange Binance έρχεται σε αντίθεση με την έρευνα που ξεκίνησε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) στη θυγατρική των ΗΠΑ.

Στις ειδήσεις. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατηγορεί Binance.US δεν συμμετέχει πλήρως σε μια εν εξελίξει έρευνα. Η εταιρεία παρέδωσε μόνο 220 έγγραφα, μερικές φορές ασαφή στιγμιότυπα οθόνης και έγγραφα χωρίς ημερομηνίες και υπογραφές.

Μεγέθυνση. Ο Αμερικανός παρατηρητής της χρηματιστηριακής αγοράς υποψιάζεται μια στενή σχέση μεταξύ Binance.US και του Διεθνούς Οργανισμού. Θα είχε πρόσβαση σε αμερικανικά περιουσιακά στοιχεία.

  • Τα εν λόγω περιουσιακά στοιχεία θα χρησιμοποιούνταν για σκοπούς άλλους από τους προβλεπόμενους, με τον ίδιο τρόπο που η περιβόητη FTX χρησιμοποίησε περιουσιακά στοιχεία πελατών για τη χρηματοδότηση άλλων δραστηριοτήτων (pdf). Η SEC διέταξε προηγουμένως πάγωμα όλων των περιουσιακών στοιχείων, αλλά τελικά η Binance ανέκτησε πρόσβαση σε κεφάλαια πελατών.
  • Ο διευθύνων σύμβουλος της Binance.US ο Μπράιαν Σρόντερ θα είχε παραιτηθεί μετά από φήμες μαζί με περισσότερους από 100 άλλους υπαλλήλους. Προσωρινός διευθυντής θα είναι ο Νόρμαν Ριντ, ο οποίος έχει ηγηθεί του Νομικού Τμήματος.

Σμικρύνετε. Η μπινάνς δέχεται διεθνή επίθεση. Στις Κάτω Χώρες, η αρχικά Κινεζική Εταιρεία δεν είχε άδεια και η Binance αποσύρθηκε από μεγάλο αριθμό χωρών λόγω αυστηρότερων κανονισμών, συμπεριλαμβανομένου του Καναδά και του Βελγίου.

  • Ο Sam Bankman-Fried, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της πτώχευσης crypto exchange FTX, στάλθηκε στη φυλακή τον περασμένο μήνα από ομοσπονδιακό δικαστή για παραβίαση των όρων της εγγύησης των 250 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Bankman-Fried φέρεται να επηρέασε μάρτυρες. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι είναι αθώος.