Με το iOS 17 μπορείτε τώρα να καταργήσετε την εγγραφή φωνητικών σημειώσεων στα μηνύματα: έτσι λειτουργεί

Με το iOS 17 μπορείτε τώρα να καταργήσετε την εγγραφή φωνητικών σημειώσεων στα μηνύματα: έτσι λειτουργεί

Η Apple ξεκίνησε πρόσφατα το νέο κινητό λειτουργικό της σύστημα iOS 17 για τα περισσότερα iPhones. Αυτό περιλαμβάνει πολλές ωραίες καινοτομίες. Ένα από αυτά είναι να έχετε ηχητικά μηνύματα, πιο γνωστά ως φωνητικές σημειώσεις σε μηνύματα, γραμμένα ή μεταγραφόμενα.

Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν κυρίως το WhatsApp ή το Messenger για την αποστολή φωνητικών μηνυμάτων, η λειτουργία είναι επίσης διαθέσιμη σε μηνύματα από το iOS 8 από το 2014. Αυτό σας επιτρέπει να στείλετε ένα ηχητικό μήνυμα μεταξύ δύο χρηστών της Apple μέσω iMessages.

Μεταγραφή

Αυτό το χαρακτηριστικό κερδίζει όλο και περισσότερη δημοτικότητα, αλλά έχει και μειονεκτήματα. Ως παραλήπτης, δεν έχετε πάντα την ευκαιρία να ακούσετε ένα φωνητικό μήνυμα χωρίς ολόκληρο το περιβάλλον σας να ακούει τα πάντα. Αυτό το πρόβλημα έχει πλέον (μερικώς) λυθεί. Στο iOS 17, Η Apple πρόσθεσε μια δυνατότητα μεταγραφής για ηχητικά μηνύματα.

Οι μεταγραφές ήχου ενεργοποιούνται αυτόματα μόλις κάνετε λήψη του iOS 17. Το γραπτό κείμενο θα εμφανιστεί αμέσως κάτω από τη γραμμή ήχου μετά την αποστολή. Μόνο με πολύ μεγάλα μηνύματα δεν θα δείτε αμέσως όλο το κείμενο, αλλά πρέπει να το ανοίξετε με ένα βέλος σε μια νέα οθόνη.

Πόσο καλά λειτουργεί;

Οι αρχικές δοκιμές με τη νέα λειτουργία δείχνουν ότι η ορθότητα της κατάργησης εγγραφής συχνά τολμά να ποικίλει. Ευτυχώς, η λειτουργία δεν υποφέρει καθόλου από μουσική ή άλλο θόρυβο στο παρασκήνιο. Τα ονόματα και τα σωστά ονόματα προκάλεσαν πολλά προβλήματα και μερικές φορές κάνουν τη μεταγραφή πολύ περίεργη. Ακόμη και όταν μιλάμε γρήγορα και όχι πολύ καθαρά, τα μπερδεμένα σφάλματα μπορούν να εισχωρήσουν στη γραπτή έκδοση.

Τέλος, είναι επίσης σημαντικό να αναφέρουμε ότι η μεταγραφή στις περισσότερες περιπτώσεις φαίνεται να λειτουργεί μόνο εάν το iPhone σας έχει ρυθμιστεί στα αγγλικά.