Η συμφωνία για το ανώτατο όριο χρέους των ΗΠΑ δίνει ώθηση στο bitcoin

Η συμφωνία για το ανώτατο όριο χρέους των ΗΠΑ δίνει ώθηση στο bitcoin

Ενώ τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια δεν αντιδρούν με ενθουσιασμό στη συμφωνία που επιτεύχθηκε από τους Ρεπουμπλικάνους και τους Δημοκρατικούς για το ανώτατο όριο του χρέους, το bitcoin κερδίζει έδαφος.

Στις ειδήσεις: το Bitcoin πέρασε σύντομα το σήμα των 28.000 δολαρίων χθες το βράδυ, φθάνοντας στην υψηλότερη τιμή τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Εν τω μεταξύ, η αξία του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος στην αγορά έχει μειωθεί ελαφρώς σε λίγο πάνω από 27.900 δολάρια.

  • Η τιμή του BTC αυξήθηκε κατά 3% σε σύγκριση με 24 ώρες πριν. Στο αποκορύφωμά του σήμερα το πρωί, σημειώθηκε αύξηση 6%.

Σμίκρυνση: η τελευταία φορά που η πιο γνωστή κρυπτογράφηση πέρασε αυτό το όριο ήταν στις 10 Μαΐου. Μετά από αυτό, η πορεία κατέρρευσε και πάλι και αγωνιζόταν να επιστρέψει σε αυτό το επίπεδο.

Συμφωνία για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους των ΗΠΑ

Η αύξηση συνδέεται στενά με την κατ ‘ αρχήν συμφωνία που κατέληξαν την Κυριακή ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν (Δημοκρατικός) και ο Ρεπουμπλικανός ηγέτης Κέβιν Μακάρθι σχετικά με το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ και την πορεία του προϋπολογισμού για τα επόμενα χρόνια.

  • Αν και αυτή η συμφωνία δεν έχει ακόμη εγκριθεί από τη Βουλή και τη Γερουσία, είχε ήδη – θετικά – αποτελέσματα στην αγορά κρυπτογράφησης. Οι επενδυτές είναι και πάλι πρόθυμοι να επενδύσουν λίγο περισσότερο σε επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία.
  • Εκτός από το bitcoin, η τιμή του αιθέρα αυξάνεται επίσης. Έσπασε το σήμα των 1.900 δολαρίων σήμερα το πρωί, αλλά απέτυχε να επαναλάβει την απόδοσή του στις αρχές Μαΐου. Μέχρι τότε, η δεύτερη μεγαλύτερη κρυπτογράφηση είχε στρογγυλοποιήσει το σήμα των 2.000 δολαρίων.
  • Η αγοραία αξία της αγοράς κρυπτογράφησης ανέρχεται τώρα στα 1.160 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή 2,2% περισσότερο από μια ημέρα νωρίτερα.

Θα συνεχίσουν οι αγορές κρυπτογράφησης την ανοδική τάση; Ενώ η ανακοίνωση των Biden και McCarthy έχει θετικό αντίκτυπο στην αγορά κρυπτογράφησης, μένει να δούμε αν η τάση θα συνεχιστεί, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές εργάζονται για τη ρύθμιση της αγοράς κρυπτογράφησης.

Και τα χρηματιστήρια; Η Wall Street κλείνει σήμερα τις πόρτες της. Οι μετοχές διαπραγματεύονται στην Ευρώπη. Κατά τη στιγμή αυτής της γραφής, τόσο το EuroStoxx50 όσο και το Bel20 μειώνονται κατά 0,5%.