Ai expert Mieke De Ketelaere: “ακόμη μικρότερες εταιρείες μπορούν να συνεργαστούν με την AI”

Ai expert Mieke De Ketelaere: “ακόμη μικρότερες εταιρείες μπορούν να συνεργαστούν με την AI”

Όλο και περισσότερες φλαμανδικές εταιρείες κάνουν ένα βήμα στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης (AI). Ωστόσο, σύμφωνα με τον διευθυντή προγράμματος AI της IMEC Mieke De Ketelaere, πολλές εταιρείες δεν επιτυγχάνουν. “Οι ηγέτες των επιχειρήσεων δεν γνωρίζουν πάντα τι χρειάζεστε από την αρχή για να ενσωματώσετε πραγματικά το AI στις επιχειρηματικές σας διαδικασίες.”

Η Mieke De Ketelaere, η οποία μερικές φορές ονομάζεται “madame IA” του Βελγίου, δραστηριοποιείται στον κόσμο της AI εδώ και σχεδόν 30 χρόνια. Ο De Ketelaere δωρίζει στο Business am clear wine για την τρέχουσα κατάσταση της Φλαμανδικής επιχειρηματικής κοινότητας κατά τη διάρκεια αυτού του τέταρτου κύματος αυτοματισμού. “Το AI είναι παντού στον επιχειρηματικό κόσμο σήμερα. Αν κοιτάξετε τις τράπεζές μας, για παράδειγμα, αυτό έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια. Το AI χρησιμοποιείται για να δει αν κάποιος πρόκειται να αγοράσει ένα προϊόν, για να δει αν μπορείτε να πάρετε ένα δάνειο, αν κάτι είναι απάτη και πολλά άλλα. Αυτός δεν είναι ο τύπος του AI που διαβάζουμε στις εφημερίδες, αλλά αυτά είναι επίσης συστήματα που μαθαίνουν από τα δεδομένα.”

Ο De Ketelaere τονίζει ότι, παρόλο που πολλές εταιρείες ξεκινούν τώρα έργα AI, μόνο μια μειοψηφία επιτυγχάνει αποτελεσματικά. “Αν κοιτάξετε πού αποτυγχάνει, είναι στην πραγματικότητα σε δύο μεγάλες περιοχές. Το πρώτο είναι ότι οι εταιρείες ξεκινούν πολύ γρήγορα επειδή πιστεύουν ότι τα δεδομένα και η τεχνολογία είναι το μόνο που χρειάζεστε. Στη συνέχεια συνεργάζονται με αυτό χωρίς πρώτα να εξετάσουν κριτικά τον τρόπο με τον οποίο ο τελικός χρήστης θα βιώσει αυτές τις εφαρμογές AI.”Σύμφωνα με αυτήν, οι εταιρείες θα επωφεληθούν από τη σκέψη για την εμπειρία του πελάτη πριν γράψουν ακόμη και μια ενιαία γραμμή κώδικα.

“Ένα καλό παράδειγμα αυτού είναι το Google Glass. Αυτή ήταν πολύ μεγάλη ανακοίνωση, όλοι μιλούσαν γι ‘ αυτό και ήταν σε κάθε εφημερίδα. Δεν τους βλέπεις πια. Οι άνθρωποι δεν πίστευαν ότι ήταν βολικό να περπατούν με αυτό. Η Google είχε πολλούς μηχανικούς που γνώριζαν ότι το γυαλί ήταν τεχνικά δυνατό να γίνει, και αυτό ήταν αλήθεια, αλλά ποτέ δεν σκέφτηκαν αν αυτό θα απευθυνόταν στον τελικό χρήστη. Πρέπει να το εξετάσετε αυτό, επίσης για το AI, κατά τη διάρκεια της φάσης σχεδιασμού. Πρέπει να κοιτάξετε σε μια διεπιστημονική ομάδα με, για παράδειγμα, έναν κοινωνιολόγο, ένα άτομο από το HR, έναν νομικό εμπειρογνώμονα, στην πραγματικότητα οποιονδήποτε σχετίζεται με το σύστημά σας, τι θέλετε να επιτύχετε.”Ένα δοχείο δεδομένων
“Η δεύτερη περιοχή είναι καλύτερη σε σύγκριση με το τηλεοπτικό πρόγραμμα “mijn Pop-uprestaurant”. Ο νικητής αυτού του προγράμματος δεν είναι μόνο αυτός με τον καλύτερο μάγειρα ή τα καλύτερα συστατικά. Ο νικητής είναι συνήθως η ομάδα που είναι σε θέση να ενσωματώσει όλες τις διαδικασίες ωραία σε μία αλυσίδα. Κάνουν πραγματικά μια καλή ανάλυση του τι χρειάζεται για να κάνει ένα εστιατόριο να λειτουργεί σωστά, όπως ποιος είναι ο ανταγωνισμός, ποιοι είναι οι πελάτες και ούτω καθεξής. Στη συνέχεια, αποφασίζουν ποια συστατικά χρειάζονται, τι είδους μάγειρας και άλλα πράγματα. Ίσως τα μεμονωμένα κομμάτια στην αλυσίδα δεν είναι πάντα τα καλύτερα, αλλά επειδή μπορούν να βάλουν τα πάντα μαζί πολύ ωραία τελικά κερδίζουν. Είναι το ίδιο με τον Αλ. Πολλές εταιρείες πιστεύουν ότι επειδή έχουν ένα παροιμιώδες δοχείο δεδομένων, Αυτό είναι το μόνο που χρειάζονται για να δημιουργήσουν το δικό τους σύστημα AI.”

Σύμφωνα με τον de Ketelaere, αυτό το δεύτερο πρόβλημα μπορεί να λυθεί με την πρόσληψη των σωστών ανθρώπων για να οικοδομήσουμε μια αλυσίδα που είναι όσο το δυνατόν πληρέστερη. “Για παράδειγμα, χρειάζεστε ένα άτομο που εργάζεται μόνο στην επιχειρησιακή πρώτη γραμμή, επειδή δεν θέλετε ο πελάτης να δει έναν τραχύ αλγόριθμο. Χρειάζεστε ανθρώπους για να προετοιμάσετε τα δεδομένα, τους μηχανικούς δεδομένων, έτσι ώστε τα δεδομένα αυτά να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους επιστήμονες δεδομένων και ούτω καθεξής. Το σημαντικό είναι ότι έχετε ανθρώπους σε αυτήν την αλυσίδα που γνωρίζουν ακριβώς πού ξεκινά και σταματά το έργο τους.”

Επίσης για μικρότερες εταιρείες
Μια άλλη λύση, ειδικά για τις μικρότερες επιχειρήσεις, είναι η αγορά υπηρεσιών AI από έναν συνεργάτη. “Ακόμα μικρότερες εταιρείες μπορούν να συνεργαστούν με την AI αγοράζοντας υπηρεσίες από έναν συνεργάτη ή χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως το ίδιο το AutoML, για παράδειγμα, όπου δεν χρειάζεστε μια βαριά ομάδα για την κατασκευή μοντέλων. Το κόστος του AI είναι επομένως πιο αποδεκτό σήμερα. Θα μπορούσατε ακόμη να πείτε ότι οι μικρότερες εταιρείες έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι σε θέση να συνεργαστούν μαζί τους πιο ομαλά και έξυπνα από μια μεγάλη και δυσκίνητη εταιρεία. Στις μικρότερες επιχειρήσεις, οι νέες τεχνολογίες μπορούν μερικές φορές να αντιμετωπιστούν πολύ πιο ρεαλιστικά. Η πρόκληση να εξεταστεί εάν η AI είναι η σωστή λύση είναι η ίδια και για τους δύο τύπους εταιρειών, επειδή δεν χρειάζεστε AI για μεγάλο χρονικό διάστημα.“

Εάν όλα είναι τόσο εύκολα, τίθεται το ερώτημα γιατί πολλές εταιρείες δεν είναι ακόμη σε θέση να αξιοποιήσουν το AI. Ο De Ketelaere λέει ότι υπάρχουν δύο λόγοι για αυτό. “Πρώτα απ’ όλα, οι εταιρείες που δεν είναι τεχνολογικά προηγμένες, όπως οι κατασκευαστικές εταιρείες και οι εταιρείες επεξεργασίας αποβλήτων, εξακολουθούν να υστερούν επειδή παραδοσιακά δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με ψηφιακά ζητήματα. Σήμερα βλέπετε περισσότερες εταιρείες σε εκείνους τους τομείς που ανταποκρίνονται όλο και περισσότερο σε αυτό.”Δεύτερον, λέει ότι μέχρι πρόσφατα, πολλές εταιρείες δεν μπόρεσαν να βρουν πρακτικές περιπτώσεις χρήσης για συστήματα AI.

Σύμφωνα με τον de Ketelaere, το AI εργάζεται κυρίως σε προβλήματα που σχετίζονται με τα τέσσερα D: επικίνδυνα, θαμπό, δύσκολα και βρώμικα καθήκοντα. “Σε αυτούς τους τομείς, βλέπουν όλο και περισσότερο ότι η AI μπορεί να προσφέρει προστιθέμενη αξία. Αν κοιτάξετε την κατασκευή, αυτό είναι κάτι επικίνδυνο. Η διάθεση αποβλήτων είναι βρώμικη. Εάν δώσετε σε αυτές τις εταιρείες εμπνευσμένες περιπτώσεις χρήσης, βλέπουν επίσης τα οφέλη του AI. Στην πραγματικότητα, αυτές είναι συχνά πολύ μικρές εταιρείες που στη συνέχεια συνεργάζονται μαζί τους.”

AI στον φλαμανδικό επιχειρηματικό κόσμο: μια κατάσταση των πραγμάτων
Παρόλο που οι εταιρείες πίσω από την πλάτη κάνουν μια κίνηση για να καλύψουν τη διαφορά, ένα χάσμα στον φλαμανδικό επιχειρηματικό κόσμο όσον αφορά την AI απειλεί να προκύψει. Αυτό φαίνεται από στοιχεία από το βαρόμετρο imec AI, μια έκθεση σχετικά με την υιοθέτηση του AI στη Φλάνδρα.

Το βαρόμετρο AI έδειξε ότι μόνο μία εταιρεία στις τέσσερις στη Φλάνδρα απασχολεί εμπειρογνώμονες της AI. Επιπλέον, οι εταιρείες χωρίς εμπειρογνώμονες της AI δεν έχουν σχέδια να αυξήσουν την εμπειρία τους στο AI. Το 81% αυτών των εταιρειών το είπε. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν εταιρείες που έχουν ήδη γνώση AI. Από την τελευταία ομάδα, το 90% των εταιρειών σχεδιάζουν να κλιμακώσουν την εμπειρία τους στο AI.

Οι εταιρείες με γνώση AI το χρησιμοποιούν επίσης για να βγάλουν αποτελεσματικά τα έργα AI από το έδαφος. Η έκθεση δείχνει ότι το 65, 5% αυτών των εταιρειών έχουν ήδη δοκιμάσει ή ξεκινήσει ένα έργο AI. Ένα άλλο 20, 7% σχεδιάζει να το πράξει στο εγγύς μέλλον. Αυτό έρχεται σε έντονη αντίθεση με την ομάδα που δεν έχει ακόμη ειδικούς της AI στο σπίτι. Το 80% αυτών δεν έχει σχέδια για την υλοποίηση έργων AI. Μόνο το 4, 2% αυτής της δεύτερης ομάδας έχει ήδη ξεκινήσει ένα έργο AI.

Όλα αυτά θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια αυξανόμενη απόσταση μεταξύ εταιρειών που χρησιμοποιούν AI και εταιρειών που δεν το κάνουν. Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) δημοσίευσε ένα άρθρο το 2018 που θα έδειχνε ότι οι εταιρείες που χρησιμοποιούν AI θα μπορούσαν να διπλασιάσουν τις ταμειακές τους ροές μέχρι το 2030. Αντίθετα, οι εταιρείες που δεν θα δουν τις ταμειακές τους ροές να μειώνονται. Σύμφωνα με το WEF, αυτό μπορεί να διασφαλίσει ότι οι εταιρείες που δεν πηδούν στο καλάθι AI μπορεί να είναι εκτός ανταγωνισμού.

Αυτόματοι λογιστές
Το WEF αναφέρει επίσης ότι πολλές θέσεις εργασίας που είναι επαναλαμβανόμενες και απαιτούν ελάχιστες ψηφιακές δεξιότητες θα μπορούσαν να αντικατασταθούν από θέσεις εργασίας για τους εξειδικευμένους μέχρι το 2030. Ωστόσο, η De Ketelaere τονίζει ότι δεν βλέπει ένα σενάριο doomsday όπου το AI θα προκαλέσει την εξαφάνιση των θέσεων εργασίας. “Δεν μπορώ να πω πόσες θέσεις εργασίας πρόκειται να εξαφανιστούν ή να ανακτήσουν. Κάθε λευκή βίβλος που διαβάζετε θα σας δώσει αντιφάσεις. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι κάθε κύμα αυτοματισμού έχει επιφέρει μια αλλαγή στην αγορά εργασίας. Αυτό συνεπάγεται πάντα μια μετατόπιση του περιεχομένου των εργασιών. Οι υφαντές, για παράδειγμα, επανεκπαιδεύτηκαν ως επιθεωρητές αργαλειών. Ήξεραν πότε κάτι ήταν καλά υφαντό ή όχι, αλλά οι μηχανές έκαναν την ύφανση οι ίδιοι. Αυτό θα έχεις με τον Αλ. Όπου τώρα οι άνθρωποι συναρμολογούν προϊόντα, το μηχάνημα μπορεί να αναλάβει, αλλά οι πρώην εργαζόμενοι στο εργοστάσιο θα πρέπει να ελέγχουν το μηχάνημα.”

Ωστόσο, ο αντίκτυπος του AI δεν θα περιοριστεί στις λεγόμενες θέσεις εργασίας μπλε κολάρο, ή θέσεις εργασίας για τους εργαζόμενους. “Αν κοιτάξετε έναν λογιστή, για παράδειγμα, πρέπει αμέσως να σκεφτείτε το” D ” του Dull. Ένας λογιστής μπορεί να είναι απόλυτα αυτοματοποιημένος. Αυτό συμβαίνει ήδη στην πράξη. Ο λογιστής λαμβάνει ένα τιμολόγιο που σαρώνεται αυτόματα, χρεώνεται και ούτω καθεξής.”Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι οι λογιστές θα είναι σύντομα πίσω στο προσωρινό γραφείο. “Για παράδειγμα, οι λογιστές θα επικεντρωθούν περισσότερο στις σχέσεις με τους πελάτες και περισσότερο σε ένα μοντέλο υπηρεσιών αντί να προσφέρουν προϊόντα και να εκτελούν βαρετά καθήκοντα. Είναι πιο πιθανό να οικοδομήσουν σχέσεις με τους πελάτες. Από την πλευρά του μπλε κολάρου, ωστόσο, οι εργαζόμενοι θα πρέπει κυρίως να εκτελούν καθήκοντα που η AI δεν είναι ακόμη σε θέση να κάνει και ότι η AI μπορεί ποτέ να μην είναι σε θέση να πάρει.”

“Απλά ένα εργαλείο”
Ο De Ketelaere πιστεύει ότι θα υπάρχουν πάντα καθήκοντα που δεν μπορούν να εκτελεστούν από ένα AI και ότι δεν θα συμβεί ποτέ μια λεγόμενη τεχνητή γενική νοημοσύνη (AGI). Με αυτόν τον τρόπο, σκουπίζει αποφασιστικά τις ανησυχίες για το AI που αφαιρεί όλες τις θέσεις εργασίας ή αναλαμβάνει τον κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *