Covid, η περιοχή τρέχει για κάλυψη: “ο διπλασιασμός των ταμπόν έρχεται να αντιμετωπίσει την αύξηση των περιπτώσεων”

Covid, η περιοχή τρέχει για κάλυψη: “ο διπλασιασμός των ταμπόν έρχεται να αντιμετωπίσει την αύξηση των περιπτώσεων”

Αύξηση των ημερήσιων μοριακών επιχρισμάτων για να φτάσουν τουλάχιστον τις 20.000, καθιστώντας διαθέσιμες τουλάχιστον 25.000 ταχείες αντιγονικές επιχρίσματα την ημέρα, ενισχύοντας τους τρεις σταθμούς παρακολούθησης.
Αυτές είναι οι γραμμές δράσης που εντόπισε ο πρόεδρος της περιφέρειας της Τοσκάνης Eugenio Giani για να αντιμετωπίσει την περαιτέρω αύξηση των περιπτώσεων Covid-19 στην Τοσκάνη. Η αύξηση των περιπτώσεων λόγω της παραλλαγής Omicron (σήμερα πάνω από 7.300 νέα θετικά) ήταν το επίκεντρο μιας συνάντησης υπό την προεδρία του Giani, στην οποία συμμετείχε ο σύμβουλος υγείας Simone Bezzini, Διευθυντής Υγείας, el

“Αντιμετωπίζουμε μια κατάσταση που κάθε μέρα γίνεται πιο περίπλοκη – ξεκίνησε ο πρόεδρος – για να το αντιμετωπίσουμε πρέπει αφενός να αποκαταστήσουμε την ισορροπία στη σχέση μεταξύ ζήτησης και προσφοράς ταμπόν. Το διάταγμα που τέθηκε σε ισχύ σήμερα και το οποίο απλοποιεί το σύστημα παρακολούθησης χρησιμοποιώντας επίσης ταχεία δοκιμή αντιγόνου για την ανίχνευση θετικών περιπτώσεων, πηγαίνει προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό συνοδεύεται τώρα από μια τεράστια προσπάθεια να αυξηθεί η προσφορά μοριακών και ταχέων επιχρισμάτων και να βελτιωθεί η ικανότητα παρακολούθησης των περιπτώσεων”.
“Υπάρχουν τρεις γραμμές παρέμβασης που έχουμε ορίσει-εξηγεί ο Giani-πρώτα απ’ όλα έχουμε δημιουργήσει για να αυξήσουμε την ικανότητα επεξεργασίας μοριακών επιχρισμάτων από δημόσια εργαστήρια για να περάσουμε σε λίγες μέρες από τα σημερινά 10.000 σε τουλάχιστον 20.000 επιχρίσματα την ημέρα για να ανταποκριθούμε στην ιλιγγιώδη αύξηση των αιτημάτων”.

“Παράλληλα, δεύτερο σημείο, αποφασίσαμε να παρέχουμε επαρκή παροχή ταχείας αντιγονικής προσκρουστήρες. Η Estar θα διαθέσει από σήμερα 530.000 ταμπόν αυτού του τύπου. Μπορούν να ζητηθούν από την Asl και να χρησιμοποιηθούν από οικογενειακούς γιατρούς, εθελοντικούς συλλόγους, φαρμακεία και ιδιωτικές εγκαταστάσεις υγείας που θα τηρήσουν τη συμφωνία που θα ορίσουμε τις επόμενες ώρες. Συνολικά από σήμερα έως τις 14 Ιανουαρίου, περίπου 25.000 πιο γρήγορα επιχρίσματα θα είναι διαθέσιμα καθημερινά. Με αυτόν τον τρόπο, το σύστημα επικουρικότητας θα αναπτυχθεί στην επικράτεια που θα κάνει την πρόσβαση στα ταμπόν ταχύτερη και ευκολότερη”.
“Τέλος, τρίτο σημείο-συνεχίζει ο Giani-θεωρήσαμε ότι πρέπει να παρέμβουμε και στην οργάνωση της ανίχνευσης που δοκιμάστηκε από την εκθετική αύξηση των λοιμώξεων: τις επόμενες μέρες θα ανοίξουμε ένα νέο κέντρο παρακολούθησης στο φόρουμ Mandela που θα αφιερωθεί στην περιοχή του ASL Toscana centro και θα αυξήσουμε το προσωπικό τόσο στο εργοστάσιο Arezzo (το οποίο αναφέρεται στη Νοτιοανατολική Τοσκάνη) όσο και στο Carrara για τη βορειοδυτική περιοχή”.

“Και πάντα για να αντιμετωπίσουμε μια αριθμητικά πιο απαιτητική κατάσταση – υπογραμμίζει ο πρόεδρος – έχουμε σκεφτεί μια άμεση συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία παρακολούθησης, η οποία παίρνει μια σχετική ηθική αξία για την κοινότητά μας. Μόλις η θετικότητα επαληθευτεί και τοποθετηθεί μεμονωμένα, ο πολίτης μπορεί, μέσω ενός συνδέσμου που θα του κοινοποιηθεί, να υποδείξει άμεσα τις στενές επαφές. Είναι ένα σύστημα αυτορρύθμισης που θα αναπτύξουμε τις επόμενες ημέρες ως περαιτέρω υποστήριξη στο τεράστιο έργο παρακολούθησης”.
“Για να πραγματοποιήσουμε όλη αυτή τη σειρά πρόσθετων αλλά όλο και πιο αναγκαίων δραστηριοτήτων για την πορεία του ιού, θα χρειαστούμε την υποστήριξη, από οικονομική άποψη, της κυβέρνησης. Για το λόγο αυτό, θα ζητήσουμε από το κεντρικό κράτος περισσότερους πόρους για την πρόσληψη προσωπικού στα νοσοκομεία, αποτρέποντας επίσης τα προβλήματα που θα μπορούσαν να προκύψουν τις επόμενες ημέρες για λοιμώξεις μεταξύ των εργαζομένων στον τομέα της υγείας και να έχουν περισσότερο προσωπικό για παρακολούθηση”.

“Γνωρίζουμε τη δυσκολία που αντιμετωπίζουμε-κατέληξε ο Giani-αλλά, με τη συνεργασία όλων, μπορούμε να το κάνουμε. Βεβαίως, ένα κίνημα αντίθετο σε αυτή την τεράστια συλλογική προσπάθεια ασκείται από εκείνους που δεν παίρνουν το εμβόλιο και καταφεύγουν στο στυλεό που πρέπει να γίνονται καθημερινά. Για το λόγο αυτό, κατά τη γνώμη μου, χρειαζόμαστε μέτρα για την απαγόρευση της κινητικότητας των μη εμβολιασμένων ανθρώπων που δεν είναι μόνο φορείς μετάδοσης, αλλά ζυγίζουν έντονα το σύστημα ταμπόν”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *